ABD'li askeri analist Macgregor'dan muhtemel bölgesel savaşta Türkiye uyarısı

ABD'li emekli asker ve askeri analist Douglas Macgregor Gazze'den sonra oluşabilecek daha geniş bir savaş senaryosunda 'bölgesel Sünni Müslüman ittifakı' ve bu ittifaka liderlik edecek Türkiye'nin rolüne dikkat çekti.

Dünya 20.10.2023 03:17:00 0
ABD
Tarih: 20.10.2023 03:19

İsrail'in Gazze'de 471 kişiyi katlettiği hastane saldırısının yankıları sürerken, bölgeden bombardıman haberleri gelmeye devam ediyor. İsrail'in saldırılarında şehit olan Filistinlilerin sayısı 3 bini aşarken, çatışmalarda hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı bin 400'ü geçti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik kara operasyonunun yakın olduğu mesajını verdi.

DOUGLAS MACGREGOR'DAN BÖLGESEL SAVAŞ VE TÜRKİYE UYARISI
ABD'li emekli asker, askeri analist Douglas Macgregor Gazze'deki savaşın genişleyip Ortadoğu'da patlak verecek bölgesel savaş konusunda Türkiye'nin askeri gücü ve geçmişine dikkat çekti.

"BU GÜCE SAHİP TEK ÜLKE TÜRKİYE"
Macgregor "Türkiye, 80 milyondan fazla nüfusa sahip bir ülkedir ve bölgede İsrail ile bir çatışmada Sünni Arap devletlerine liderlik edebilecek toplumsal uyuma, savaş kültürüne ve askeri güce sahip tek aktördür." ifadelerini kullandı.

Macgregor'ın paylaşımı şu şekilde;

"Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas ve İsrail arasında arabuluculuk yapmayı teklif etti, ancak Erdoğan'ın kendisi savaşın "bir iki hafta içinde" durmayacağı konusunda uyarıda bulundu.

Türkiye, 80 milyondan fazla nüfusa sahip bir ülkedir ve bölgede İsrail ile bir çatışmada Sünni Arap devletlerine liderlik edebilecek toplumsal uyuma, savaş kültürüne ve askeri güce sahip tek aktördür.

TÜRKİYE'NİN ROLÜ
Bölgesel bir savaşta Türkiye, modern silahlarla donatılmış, disiplinli ve kararlı savaşçılar tarafından yönetilen büyük ordular ve hava kuvvetleri kurabilir.

"BÖLGESEL BİR SÜNNİ MÜSLÜMAN İTTİFAKI"
Ankara tarafından yönlendirilen ve Katar tarafından finanse edilen bölgesel bir Sünni Müslüman ittifakının ortaya çıkışı, IDF için, günümüz IDF liderlerinden sadece birkaçının bildiği bir savaş biçimi olan gelişmiş konvansiyonel savaş hayaletini yeniden canlandırıyor."

Kaynak: Haber7


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem