ABD, TUSAŞ'a Alçak Saldırının Ardından Türkiye'ye Birlik Mesajı Verdi: 'Yanınızdayız'

ABD, TUSAŞ saldırısını kınadı: "Müttefiklerimizin yanındayız"

Dünya 23.10.2024 20:31:00 0
ABD, TUSAŞ
Tarih: 23.10.2024 20:38

ABD'NİN İLK AÇIKLAMASI

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yapılan saldırı hakkında açıklama yaparak, "ABD olarak bugün meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" dedi.

KAHRAMANKAZAN TUSAŞ TESİSLERİNE SALDIRI

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesisi, terör saldırısına maruz kaldı. Saldırı sonucunda 4 kişi şehit olurken, 14 kişi yaralandı. Yaralılardan 3'ünün durumu ağır olarak bildirildi.

SALDIRGANLAR ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Saldırıyı gerçekleştiren iki terörist, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Biri kadın, biri erkek olan saldırganların kimlik tespiti ve ilişkili oldukları terör örgütünün belirlenme çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kimlik bilgileri belirlenince örgüt de ortaya çıkacak" ifadesini kullandı.

DÜNYADAN TEPKİLER

Kahramankazan'daki milli savunma sanayi tesisine yönelik terör saldırısı dünya genelinden tepkilere neden oldu. ABD Ankara Büyükelçiliği'nin yanı sıra pek çok ülke ve uluslararası kuruluştan kınama mesajları yayınlandı.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: “ŞİDDETLE KINIYORUZ”

ABD Büyükelçiliği, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı mesajda saldırıyı şiddetle kınadığını ve bu zor zamanda Türkiye'nin yanında olduğunu belirtti. Açıklamada, taziyeler iletilerek yaralılara acil şifalar dilendi.