ABD, İsrail’e ikinci uçak gemisini gönderebilir

ABD, İsrail’in ihtiyaç duyması halinde önceden planlanmış bir görev için Akdeniz’e konuşlanacak olan USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisinin Doğu Akdeniz’e sevk edileceğini açıkladı.

Dünya 11.10.2023 23:42:00 0
ABD, İsrail’e ikinci uçak gemisini gönderebilir
Tarih: 11.10.2023 23:45 Güncelleme: 11.10.2023 23:42

ABD, İsrail’in ihtiyaç duyması halinde önceden planlanmış bir görev için Akdeniz’e konuşlanacak olan USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisinin Doğu Akdeniz’e sevk edileceğini açıkladı.

ABD Donanmasına ait USS Gerald R. Ford uçak gemisinin İsrail’e destek amacıyla Doğu Akdeniz’e varmasının ardından ABD’nin İsrail’e ikinci uçak gemisini gönderebileceğini açıklandı. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby yaptığı açıklamada, İsrail’in ihtiyaç duyması halinde önceden planlanmış bir görev için Akdeniz’e konuşlanacak olan USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisinin Doğu Akdeniz’e sevk edileceğini ifade etti. Kirby, USS Dwight D. Eisenhower’ın ihtiyaç duyulması halinde kesinlikle kullanılabilir bir varlık olacağını vurguladı.

Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyine yönelik roket saldırılarından ABD’nin "açıkça kaygı duyduğunu" aktaran Kirby, “İsrail'in kuzey sınırına Lübnan'dan gelen ve Hizbullah'tan geldiği belli olan bazı roket saldırılarını endişeyle izliyoruz” dedi.

“Hamas'ın yaptıklarının sorumlusu siviller değil”

ABD'nin İsrail bombardımanından kaçmak isteyen Gazzeliler için güvenli geçiş sağlamaya çalıştığını ifade eden Kirby, ancak bu konuda henüz herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini söyledi. Kirby, "Bunu İsrailli ve Mısırlı mevkidaşlarımızla aktif olarak tartışıyoruz. Sivillerin güvenli geçişini destekliyoruz. Hamas'ın yaptıklarının sorumlusu siviller değil. Yanlış bir şey yapmadılar” dedi.

Çatışmalarda ölen ABD’li sayısı 22’ye yükseldi

Kirby ayrıca, Hamas saldırılarında İsrail'de hayatını kaybeden ABD vatandaşlarının sayısının 22'ye yükseldiğini belirterek, 17 ABD vatandaşından ise hala haber alınamadığını açıkladı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ