ABD bunu tartışıyor: Gerçek sınırsız internet

Federal İletişim Komisyonu (FCC) başkanı Jessica Rosenworcel, sınırsız internetin her yerde bulunması gerektiğine dikkat çekti.

Bilim ve Teknoloji 19.06.2023 22:36:00 0
ABD bunu tartışıyor: Gerçek sınırsız internet
Tarih: 19.06.2023 22:38

Günümüzde veri sınırları, internet servis sağlayıcıları için büyük bir kâr merkezi haline geldi. Ortaya çıkan bilgilere göre Federal İletişim Komisyonu (FCC) başkanı, internet sınırlarının tüketiciler üzerindeki etkisine dair bir resmi bir soruşturma bildirimi açmak istiyor. İşte sınırsız internet için atılan adım!

FCC başkanı Jessica Rosenworcel, geniş bant sağlayıcıları tarafından uygulanan veri sınırlarıyla ilgili önemli bir adım peşinde. Başkan, veri sınırlarının tüketicilerin hizmetlere erişimini engelleyip engellemediği veya rekabete zarar vermediği konusunda resmi bir soruşturma bildirimi için destek istedi.

Rosenworcel konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamasında “İnternet erişimi artık olması hoş bir şey değil, herkes için her yerde olması gereken bir şey” dedi. Ayrıca şunları ekledi: “İnternete erişmemiz gerektiğinde bir görevi tamamlamak için ne kadar veri gerektiğini düşünmüyoruz, sadece yapılması gerektiğini biliyoruz. FCC’nin veri sınırlarını tüketicileri ve rekabeti nasıl etkilediğine yeni bir göz atmanın zamanı geldi.”

Tüm bunlarla birlikte FCC, pek çok sağlayıcının sınırsız internet sunma kapasitesine sahip olması nedeniyle üst sınırların neden hala var olduğuyla da ilgileniyor. Özellikle evde çalışma ve okul için geniş bant erişiminin gittikçe daha önemli olduğunu da belirtti. Ayrıca birçok ISS’nin pandemi döneminde veri sınırlarını düşürdüğünü söyledi.

Söz konusu soruşturma bildirimiyle birlikte FCC, tüketicilerin veri sınırlarını onları nasıl etkilediğini paylaşmaları için bir portal açtı.

Komisyon, FCC’nin veri sınırlarının “engelliler, düşük gelirli tüketiciler ve tarihsel olarak dezavantajlı topluluklar” dahil olmak üzere herkes için erişim üzerinde çalışacaklarını ifade etti.

Kısacası FCC, internet erişiminin artık “olsa iyi olur” değil, “herkes için olması gereken bir şey” olduğunu belirtti. Bunun için de adım atacaklarını söyledi.

Ayrıca veri sınırlarının etkisine FCC’nin yeni bir bakış atmasının zamanının geldiğini ortaya koydular.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem