ABD Askerleri Gizlice Gazze'de: İsrail Operasyonlarına Katılım İtirafı!

ABD komandoları Gazze'de İsrail Ordusuna destek veriyor.

Dünya 19.10.2024 22:06:00 0
ABD Askerleri Gizlice Gazze
Tarih: 19.10.2024 22:10

GİZLİ OPERASYON ORTAYA ÇIKTI

Amerikan New York Times gazetesinin son haberine göre, ABD komandoları Gazze'de gizli bir şekilde İsrail birliklerine katıldı. Haberde, esirlerin kurtarılması ve Hamas lideri Yahya Sinvar'ın yerinin tespit edilmesi amacıyla ABD komandolarının İsrail'e gönderildiği bilgisi paylaşıldı. İsrail'in Gazze'de 1 yılı aşkın bir süre zarfında sivil hedeflere saldırılar düzenlediği ve bu saldırılarda çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiği belirtiliyor.

ABD'NİN İSRAİL'E DESTEĞİ SÜRÜYOR

Raporlar, İsrail ordusunun bölgede sivilleri hedef almaya devam ederken arkasında sürekli olarak ABD'nin maddi ve siyasi desteğinin olduğunu işaret ediyor. ABD'nin bu desteğin yanı sıra sahada bilindiği üzere askeri katkıda da bulunduğu, New York Times'ın haberinde belgelendiği gibi, şimdi su yüzüne çıktı.

ABD'DEN GAZZE'YE GİZLİ ASKERİ DESTEK

ABD'nin 7 Ekim'de Hamas'ın saldırıları sonrasında İsrail'e rehinelerin kurtarılması konusunda danışmanlık yapmaları amacıyla komandolarını gizlice yolladığı belirtiliyor. Ortak Özel Harekat birliği oluşturulurken, bu birlikte İsrail ve CIA karargahında bulunan Amerikan istihbarat subaylarının da yer aldığı ifade ediliyor.

ABD KOMANDOLARININ ROLÜ VE ETKİSİ

New York Times gazetesine konuşan yetkililere göre; istihbarat analistleri ve ABD komandolarından oluşan özel birlik, İsrail askerleriyle birlikte Gazze'de operasyonlara katıldı. Bu durum, ABD'nin bölgedeki askeri varlığının ve etkisinin önceki varsayımlardan daha derin olduğunu ortaya koydu.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem