ABB Erzurum Şube Başkanı Çakır: “İnternet yasası bir an evvel çıkartılmalı”

ABB Erzurum Şube Başkanı Çakır: “İnternet yasası bir an evvel çıkartılmalı”

Genel 19.09.2022 17:25:45 0
ABB Erzurum Şube Başkanı Çakır: “İnternet yasası bir an evvel çıkartılmalı”
Tarih: 19.09.2022 17:25 Güncelleme: 19.09.2022 17:25
Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “İnternet yasası bir an evvel çıkartılmalı ve dijital mecralar mutlaka kontrol altına alınmalıdır” dedi.
ABB Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, ifade ve basın özgürlüğünün insan hak ve hürriyetlerini ihlal etmek anlamına gelemeyeceğini belirterek, “Maalesef günümüzde sosyal medya başta olmak üzere birçok dijital iletişim mecrasında kişi hak ve hürriyetleri alaşağı ediliyor. Hangi konumda olursa olsun ve hangi görevde bulunursa bulunsun hiç kimse “özgürlük” adı altında hakarete maruz bırakılamaz, aşağılamaya ve rencide edilmeye tabi tutulamaz. Herkesi eleştiri hakkı vardır, herkesin düşünce ve ifade özgürlüğü de vardır. Ancak bu özgürlüklerin arkasına sığınarak hiç kimsenin kimseyi yargılamaya, insanlık onurunu ayaklar altına almaya hakkı yoktur. İfade özgürlüğü başkadır, insanlara hakaret etmek, suçlamak, zan ve töhmet altında bırakmak başkadır. Ve maalesef günümüzde dijital iletişim mecralarında bu durum sıklıkla yaşanmakta, insanlar iftira, karalama ve yalan haberlerle karşı karşıya bırakılmaktadır” diye konuştu.
Boşluktan faydalanılıyor
Yazılı, görüntülü ve işitsel medyanın denetlenebilir olması gibi, internet medyasının da yaptırımların muhatabı olabilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Çakır, “Günümüzde internet medyasının kahır ekseriyeti kanundaki bu boşluktan faydalanmak suretiyle özgürlükleri ihlal boyutunda yayıncılık yapmakta, tehdit, şantaj ve ima yoluyla ne yazı ki gerek kurumları ve gerekse siyasetçileri baskı altına almaya çalışmaktadır. Böyle bir gazetecilik anlayışı olamaz, böyle bir basın özgürlüğü savunması olamaz. Bunun adı olsa olsa eşkıyalıktır, müfteriliktir, itibara kast etmektir. Bugün bu olup bitene susmak demek, gelecekte bu suikastlere hedef olmak demektir” şeklinde konuştu.
Bir an önce yasalaşmalı!
Söz konusu anlayışla sözde yayıncılık yapanların işin gerçekten düzgün yapan gazetecileri ve medya kuruluşlarını da töhmet altında bıraktıklarını anlatan Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Bu sürecin yönetilebilir olması ancak ve ancak internet yayıncılığı yasasının yürürlüğe girmesiyle mümkün olacaktır. Dolayısıyla hükümet bu yasayı bir an önce meclise getirmeli, kişi hak ve özgürlüklerini koruma altına almalı, gerçek gazetecilerle tehditçi kalemleri ve şantajcı zihinleri birbirinden ayırmalıdır. Çünkü Gazetecilik, her önüne gelenin icra edeceği bir meslek değildir.” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ