Abalı Kayak Merkezine yoğun ilgi

Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Abalı Mahallesi’ndeki kayak tesisleri, hafta sonu kayak severlerin akınına uğradı.

Van Haberleri 9.01.2022 09:18:12 0
Abalı Kayak Merkezine yoğun ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.01.2022 09:18

Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Abalı Mahallesi’ndeki kayak tesisleri, hafta sonu kayak severlerin akınına uğradı.

Gevaş’ta bulunan ve 3 yıldır yeterli kar kalınlığına ulaşılamadığı için açılamayan Abalı Kayak Merkezi, geçtiğimiz günlerde kar kalınlığının istenilen seviyede olmasıyla sezonu açtı. Her yaştan sporcu ve ailelerinin ilgi gösterdiği kayak merkezinde büyükler doyasıya kayarken, küçük çocuklar ise kızaklarla eğlendi. Hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşlardan kimi çocuklarını kızaklarla kaydırırken, bazıları da eğitmenlerden kayak yapmanın püf noktalarını öğrendi.

Şırnak’tan gelen Hasret ve Şükran isimli kayak severler, Abalı Kayak Merkezinin beklenildiğinden daha da güzel olduğunu ifade ederek, ilk defa kayak kaymanın tadına vardıklarını söyledi.

Kemal Uygunbaş isimli kayak sever ise Abalı Kayak Merkezinin gelişmesinden memnun olduğunu ifade ederek, “İnsanlar burada iyi eğleniyorlar. Gayet eğlenceli. Ben kayağa aşinayım” ifadelerini kullandı.

3 yıl aradan sonra geçtiğimiz hafta kayak sezonunu açtıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Yalçın Özdemir de, “Daha önce bölgede kayak sezonunu ilk açan illerden biriydik ama maalesef 3 yıldır yapamamıştık. Son bir haftadır yaklaşık 50 santimetre kalınlığında karın yağmasıyla pistimiz hazır hale geldi. Bir haftadır sporcu ve halkımız buradan faydalanıyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde kar yağışı ile beraber sezonu bu şekilde atlatmış oluruz” dedi.

Bölgede artık bir kayak kültürünün oluştuğuna dikkat çeken Özdemir, “İlimiz ve yakın il ve ilçelerimizdeki vatandaşlarımızda da bir kış sporu kültürü oluşmuş durumda. Talebimiz çok fazla. Burada teleski ve telesiyej olmak üzere iki tesisimiz hizmet vermektedir. Hem hafta içi hem hafta sonu tesislerimiz akşam saatlerine kadar açık olup, vatandaşlarımıza hizmetlerine devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak buradan faydalanmak isteyenlere her türlü hizmeti sunmaktayız. Ayrıca burada sporcularımızın faydalanacağı bir misafirhane ve iki hangarı hizmete açmış bulunmaktayız” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ