AB: "Türkiye’de yaşanan deprem son yılların en büyük depremlerinden biri"

AB: "Türkiye’de yaşanan deprem son yılların en büyük depremlerinden biri"

Politika 7.02.2023 18:24:03 0
AB:
Tarih: 07.02.2023 18:24 Güncelleme: 07.02.2023 18:24
Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları Genel Müdürlüğünün Acil Durum ve Kurtarma Yönetimi Direktörü Hans Das, Türkiye’de yaşanan depremin son yıllarda yaşanan en büyük depremlerden biri olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’na bağlı Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları Genel Müdürlüğünün Acil Durum ve Kurtarma Yönetimi, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Türk gazetecileri ağırladı. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından faaliyete giren ve deprem bölgesini Copernicus uydusu ile izleyen merkezin çalışmaları hakkında bilgi verildi. Acil Durum ve Kurtarma Yönetimi Direktörü Hans Das yaptığı açıklamada, Türkiye’de yaşanan depremin çok büyük bir deprem olduğunu ifade ederek, depremin sonuçlarını trajedi olarak nitelendirdi. Depremden hemen sonra Türkiye’nin talebi üzerine birçok AB ülkesinin arama-kurtarma ekiplerinin yola çıktığını bildiren Das, eş zamanlı olarak uydudan alınan görüntülerle bu ekiplere destek verildiğini söyledi.

"Türk makamları ve AFAD’la birlikte çalışıyoruz"
Bilgilendirme sırasında arkasında eş zamanlı olarak deprem bölgelerinden görüntüler bulunan Das, Türkiye’nin depremin hemen ardından başlayan arama-kurtarma sürecini çok iyi yönettiğini aktararak, AB ülkelerinden giden ekiplerin koordinasyon içinde AFAD ve diğer yetkili mercilerle işbirliği içinde enkaz bölgelerine intikal ettiklerini bildirdi. Zamana karşı yarışıldığını hatırlatan Das, “Bu zamana karşı yapılan bir yarış. Hava şartları da etkiliyor. Bu iki üç gün çok kritik bir süre’’ ifadelerini kullandı.

"Çalışmalarımız alternatif değil tamamlayıcı"
Türkiye’nin talebiyle kontrollü ve eşgüdümlü bir çalışma yürütüldüğünü belirten Das, yapılan çalışmaların Türkiye otoritelerinin çalışmalarına alternatif bir çalışma olmadığını bu çalışmaların takviye ve tamamlayıcı mahiyette olduğunu açıkladı. Türk makamlarının izin verdiği kadar çalışmaların devam edeceğini ifade eden Das, Copernucus uydusundan havadan alınan görüntülerin kriz koordinasyonu kapsamında Türk yetkililerle paylaşıldığını belirterek, "Ne yazık ki göçük altında kalan kişilere dair veri elde edemiyoruz’’ dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ