AB Dışişleri Bakanları’ndan depremde hayatlarını kaybedenler için saygı duruşu

AB Dışişleri Bakanları’ndan depremde hayatlarını kaybedenler için saygı duruşu

Politika 20.02.2023 23:08:29 0
AB Dışişleri Bakanları’ndan depremde hayatlarını kaybedenler için saygı duruşu
Tarih: 20.02.2023 23:08 Güncelleme: 20.02.2023 23:08
Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan AB Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde Türkiye ve Suriye’de deprem felaketinde hayatlarını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu. AB, “ağır insan hakları ihlalleri” nedeniyle 34 İranlı yetkiliyi yaptırım listesine aldı.
Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bir araya geldi. Toplantı sonrası basın toplantısı düzenleyen AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, toplantı öncesi AB Dışişleri Bakanları’nın Türkiye ve Suriye’de deprem felaketinde hayatlarını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunduğunu belirtti.
Borrell, “Bugün toplantımıza 40 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan ki sayılar artmaya devam ediyor, Türkiye ve Suriye’deki dramatik depremin mağdurlarını anmak için saygı duruşu ile başladık. AB’nin ve üye ülkelerin önceliği, her iki ülkede etkilenen ve barınacak yerleri kalmayan yüzbinlerce insana tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde destek olmaktır. Bu çok zor zamanda Türkiye ve Suriye halkları için çok hızlı bir şekilde harekete geçtik” dedi.
Türkiye’nin yaptığı anlaşma devam etmeli
Toplantının ana gündem maddesinin Rusya-Ukrayna Savaşı olduğunu söyleyen Borrell, AB’nin Ukrayna’ya desteğinin devam edeceğini söyledi. Dünya’da muhtemel bir gıda krizine de dikkat çeken Borrell, “Türkiye ve Birleşmiş Milletler’in (BM) yaptığı tahıl anlaşmasının mutlaka devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, aksi halde çok ciddi bir gıda krizi ile karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.
AB’den 34 İranlı yetkiliye yaptırım
Toplantıda, Moldova, Afganistan, iklim ve enerji konularının da ele alındığını bildiren Borrell, AB’nin İran’a yönelik yaptırımları konusunda da 34 İranlı yetkilinin “ağır insan hakları ihlalleri” nedeniyle yaptırım listesine eklendiğini bildirdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ