Yeni MHK başkanı belirlendi

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu başkanlığı görevine Ferhat Gündoğdu'nun getirildiğini açıkladı.

Spor 23.07.2024 14:33:00 0
 Yeni MHK başkanı belirlendi
Tarih: 23.07.2024 14:37

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merkez Hakem Kurulu (MHK) başkanlığı görevinde değişikliğe gitti.

TFF, aldığı kararla Ahmet İbanoğlu'nun yerine göreve Ferhat Gündoğdu'yu getirdiğini duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklamada, dün gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında MHK başkan ve üyelerinin atanmasına karar verildiği belirtildi.

Ferhat Gündoğdu başkanlığındaki MHK'nın üyeliklerine ise Ahmet Şahin, Yunus Yıldırım, Sebahattin Şahin, Hikmet Öksüzoğlu, Mustafa Kamil Abitoğlu, İbrahim Çınar, Ziya Çetin ve Ali Zağlı atandı.

Başkan ve üyeler atandı

TFF'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

   Türkiye Futbol Federasyonu 23 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu Toplantısı ile; Merkez Hakem Kurulu'na TFF Statüsü'nün 43. Maddesi ve Merkez Hakem Kurulu Talimatı'nın 3. Maddesi uyarınca aşağıdaki başkan ve üyelerin atanmasına karar verilmiştir:

   Başkan:

   Dr. Ferhat Gündoğdu

   Üyeler:

   Ahmet Şahin

   Yunus Yıldırım

   Sebahattin Şahin

   Hikmet Öksüzoğlu

   Mustafa Kamil Abitoğlu

   İbrahim Çınar

   Ziya Çetin

   Ali Zağlı

Ferhat Gündoğdu kimdir?

MHK Başkanı olan Ferhat Gündoğdu, 1987-1991 yılları arasında Kara Harp Okulu'nda işletme ve yönetim alanında lisans eğitimi almıştır.

2002-2004 yılları arasında Ankara Üniversitesi'nde spor yönetimi ve 2005-2007 yılları arasında Atatürk Üniversitesi'nde işletme ve yönetim alanında lisans üstü eğitimleri alırken sonrasında ise 2014'te Ankara Üniversitesi'nde spor yönetimi alanında doktora almıştır.

Ferhat Gündoğdu, 2019'da Sabri Çelik başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu'nda üye olarak görev yapmıştı.

19 Ekim 2021'de MHK başkanlığına getirildi

Nihat Özdemir döneminde 19 Ekim 2021'de MHK başkanlığına getirilen Ferhat Gündoğdu 8 Mart Operasyonu'nu gerçekleştirerek ses getirmişti.

Gündoğdu daha sonra ise 17 Nisan 2022'de görevinden istifa etti.

8 Mart'ta neler oldu?

2021-2022 sezonu oynanırken TFF ve MHK, 8 Mart 2022'de tarihi bir karar alarak Süper Lig'de görev yapan 13 hakemi listeden çıkarmıştı.

MHK; Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Abdulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy, Halis Özkahya'yı hem yaş sınırı hem de kulüplerin şikayetleri göz önüne alınarak görevlendirmeme kararı almıştı.

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, 26 Mart 2022'de MHK'nın verdiği görevden alma kararını bozarak hakemlerin görevlerini iade etmişti.

Yaşanan bu olay, TFF'de Nihat Özdemir yönetiminin de sonu olmuştu.


Haber Kaynak : Enson Haber
Anahtar Kelimeler: başkanı belirlendi