VATSO İş Dünyası Derneği'nden Ağır Eleştiriler: Emeksiz Yükselenlere Tepki

VATSO İş Dünyası Derneği'nden bazı iş insanları hakkında çarpıcı ifadeler içeren bir basın açıklaması yaptı.

Van Haberleri 30.05.2024 19:03:00 0
 VATSO İş Dünyası Derneği
Tarih: 30.05.2024 19:12 Güncelleme: 30.05.2024 19:31

SERT AÇIKLAMALAR: EMEK VERMEDEN YÜKSELENLERE TEPKİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası İş Dünyası Derneği'nden yapılan basın açıklaması, özellikle emek harcamadan belirli pozisyonlara yükselenler hakkında eleştirileri içeriyor. Açıklamada, Van'daki yatırım ve riskten uzak, başkalarının emeğiyle yükselen kişilere yönelik ciddi eleştiriler yer alıyor.

İTİBAR VE KAZANÇ PEŞİNDE KOŞANLARA ELEŞTİRİ

Açıklamada, Van'ı daha da geri bırakmayı amaçlayan tavrı ve motivasyonları eleştiriliyor. Bölgede yaşayan iş insanlarına düşman ya da köle gözüyle bakılmasına sert tepki gösterildi. VATSO Yönetimi aleni bir şekilde tepkisini dile getirerek bölgenin menfaatine olmayan davranışların affedilemez olduğunu belirtiyor.

ETİK ÇALIŞMA YAPISI VURGULANDI

Kurum ve şahısların güçlerini yanlış kullanmaya çalışanlara karşı olduklarını belirten VATSO Yönetimi daha önce hiçbir zaman taviz vermeyen, dürüst ve şerefli bir çalışma anlayışına sahip olduklarını vurguluyor. Onurlu bir mücadele ve bağımsız bir duruş sergilediklerini ifade eden VATSO İş Dünyası Derneği, ayrıca devletin sunduğu olanaklardan faydalanma konusunda her zaman alınları ak çıktıklarını belirtiyor.

 

KATKI VE FEDAKARLIKLAR ÖNE ÇIKARILDI

VATSO Yönetimi ayrıca, Van ve çevresine yaptıkları katkılar hakkında bilgi verirken, ülkede yaşanan felaketlerde de ilk elden yardım sağladıklarını, özellikle son dönemde yaşanan depremlerde gösterdikleri yardım ve fedakarlıkları dile getiriyor. Açıklama, bölgenin ve ülkenin menfaatleri doğrultusunda ellerinden geleni yaptıklarını ve bunun karşılığında haksız eleştirilere maruz kalmamaları gerektiğini de belirtiyor.

 

VAN İŞ DÜNYASI DERNEĞİ'NDEN NET MESAJ: KENDİ İŞİMİZE BAKIYORUZ"

Bir uyarı niteliği taşıyan açıklama son olarak, hiç kimsenin moral bozmaya ve haklarını aşmaya hakkı olmadığını, herkesin kendi işine odaklanması gerektiğini de vurgulayarak, Van Ticaret ve Sanayi Odası İş Dünyası olarak kendi yollarına ve mücadelelerine devam edeceklerini belirtiyor.

 

VATSO İŞ DÜNYASI DERNEĞİ'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

Van Ticaret ve Sanayi Odası İş Dünyası Derneği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

Van Ticaret ve Sanayi Odası İş Dünyası olarak böyle bir açıklama yapma zorunluluğu hasıl oldu.

Van’da hiçbir yatırım ve risk taşımayan, emeği olmayan, emek vermeden elini kolunu sallayarak başkalarının gücü ve katkılarıyla bir yerlere gelen insanlara bakıyoruz, son günlerde ne yapmak istediğini bilmeyen, her değer üretenin hakkında bilerek ve art niyetli kurnazlığı da işin içine koyarak bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar.

Bu insanlara itibar etmek büyük bir günahtır ve vebaldir. Bu insanların tek dertleri var zaten. Geri kalmış Van İli, daha da geri kalsın. Bu niyetle hareket ediyorlar. Motivasyonları bu.

Van’da yaşayan İş insanlarını düşman ve köle gibi görerek haddini aşan, kendini bir şey sanarak sağa sola laf atan, ne istersem yaparım, asarım, keserim havalarına giren ve tavırlarında olan kişiler mide bulandırmaya başladı..

Bunu herkes bilsin bu İlde bilerek ya da bilmeyerek planlı bir şekilde devletin, halkın veya yetimin malını nasıl biraz daha ucuz veya bedava konarım anlayışın içinde olan kim varsa ..

Yüce rabbim o kişilere yüz bin defa bela versin. O tür şerefsizliği düşünenleri yok etsin. Bizler de o kişilerin kaşısındayız. Bu anlayışa sahibiz. buna asla kimsenin itirazı olmaz ancak herkesi de aynı kefeye koyamayız ..?

Bu tutum ve davranışlar kimin tarafından gelirse gelsin yüce Rabbim şahittir ki, yüz bin kere pişmanlık duyacaklardır.

Bizler 14 yaşından beri gece gündüz demeden namuslu ve şerefli bir şekilde çalışarak Van ilinde yüzlerce zorluğa rağmen ayakta durmaya çalışıyoruz..

Hiçbir kurum ya da kişinin yandaşı olmadık, kimseye yalakalık yapmadık. Başı dik bir şekilde mücadele veriyoruz. Başkanı olduğum kurumları birilerinin arka bahçesi yapmadık, doğruya doğru, yanlışa yanlış, siyaha siyah, beyaza beyaz dedik. Bundan hiç ama hiç bir zaman taviz vermedik. 7 bin yıllık ilin  için..

Bir çok üst düzey siyasetçiyle bu İlin geleceği için şerefli bir şekilde yüzlerce kez karşı karşıya geldik. Bir yerlere gelelim diye duruşumuzdan hiç taviz vermedik. Bugüne kadar herkes araştırabilir, hep alnımızın akıyla çalıştık, alın teri döktük.

Asla hibe, teşvik ya da davetiyeli bir iş için devlet kapısında beklemedik ve almadık.

Bunu herhangi bir duygusallık için söylemiyorum. Allah'a şükür pişman değiliz, onurumuzla yolumuza devam ediyoruz.

Onun için bizler ne akılsısız ne de kimsenin kölesiyiz. Her gün yüzlerce aileye ve Van'a büyük katkılar veriyoruz, binlerce insana aş ve iş sağlıyoruz.

Ülkemizde nerede bir felaket olursa olsun, aynı gün hiçbir maddiyat beklemeden orada oluyoruz, aylarca tüm ekiplerimizle gece gündüz demeden samimi ve dürüst bir şekilde büyük katkılar  sunuyoruz.

Bunun örneğini 6 Şubat’ta Ülkemizde meydana gelen büyük depremide yaşadık. Aynı gecede tüm ekip ve ekipmanlarımızla Adıyaman'a ulaştık, aylarca enkaz altında kalan yüzlerce kardeşimizi kurtarmak için mücadele verdik. Orada kalarak her türlü görevi layıkıyla yaptık..

2011 Van depreminde de aynı şekilde her türlü görevi yerine getirdik. Başkale’de depremde yalnız bizler tüm köylere ulaştık. Van’dan Başkale'ye çadır kent altında malzemeyi bizler bir kuruş almadan taşıdık. İlimizde falaliyeti gösteren tüm sosyal alanlarda üstümüze düşeni en üst limitlerle katkı sağlamaktayız, karşılıksız bir şekilde büyük bir gururla yerine getirmekteyiz.  Hamdolsun bu büyük fedakarlıkları.  görmezden gelip bizlere laf sayamazsınız …?

Durduk yere kimse moralimizi bozmaya kalkışmasın. Yetkisi ne olursa olsun haddini aşmasın, kendi işlerini yapsınlar…

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem