Van'da Kitap dağıtım lansmanı yapıldı

Van Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesinde kent protokolününde katılımı ile kitap dağıtım lansmanı yapıldı.

Van Haberleri 2.01.2024 15:58:00 0
 Van
Tarih: 02.01.2024 16:02 Güncelleme: 02.01.2024 17:06

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan V. Dr. Ozan Balcı, Kitap Van Projesi kapsamında il halk kütüphaneleri, üniversite ve liselerin kütüphanelerine kitap dağıtım lansmanına katıldı. 

 

 

Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesindeki tören, Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin konseri ile başladı. Törende konuşan Van Valisi Ozan Balcı, kitap okumanın önemine dikkat çekerek, “Kitap okumak önemli, anlamlı ve gençlerin hayallerini gerçekleştirmeleri için en güzel işlerden birisi. Kitap okuyup başarısız olan kimse yoktur. Bu anlamda devletimizin ve milletimizin imkanlarını gençlerimiz ve çocuklarımız için kullanmaktın çekinmiyoruz. Van’da okuma kültürünün yaygınlaştırılması için çok güzel işler yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Öğretmenlere, öğrencilere, projeyi yürüten, destekleyen herkese teşekkür ediyorum. 

Bu kapsamda 3 milyon kitabı Vanımıza kazandırdık. Okul kütüphaneleri, halk kütüphaneleri, KYK yurtları, aile destek merkezleri gibi birçok kuruma kitap aldık. 300 okulumuza kütüphane yaptık. İlçelerimize 11 bebek çocuk kütüphanesi yapıyoruz. Tiyatro binasının yanına yeni bir il halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi yapıyoruz. İlçelerimizdeki halk kütüphanelerimizin kitap sayısını 400 bin yaparak 2 katına çıkardık. Ayrıca okullarda 1 saat kitap okunuyor. Bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Çünkü kitap okumak zihinsel ve ruhsal gelişimin yanında akademik başarıya da büyük katkı sağlıyor. Bu yüzden gençlerimiz ve çocuklarımız hayallerini gerçekleştirmek için, kendilerine yatırım yapmak için kitap okumalı” dedi. 


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Anahtar Kelimeler: ' Kitap dağıtım lansmanı yapıldı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem