Van YYÜ'lü öğrenciler Gazze için ses yükseltecek

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği vahşeti kınayarak hayatını kaybeden Filistinliler için etkinlik düzenleyecek.

Van Haberleri 29.12.2023 16:19:00 0
 Van YYÜ
Tarih: 29.12.2023 16:22 Güncelleme: 29.12.2023 16:42

İsrail’in Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılara ülkemizin dört bir yanında ve dünyada tepki artarak devam ediyor.

Van YYÜ’lü öğrenciler, Gazze’de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla “Gazze için zaman dursun” etkinliği gerçekleştirecekler.

2 Ocak Salı günü saat 12:30’da Van Meslek Yüksekokulu önünde toplanacak öğrenciler İsrail saldırılarına tepkilerini ve Gazzelilerin yanında olduklarını açık hava gösterisiyle ifade edecekler.

“GAZZELİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ”
Etkinliğin içeriğiyle ilgili yapılan açıklamada, “Van Meslek Yüksekokulu’nun önünde yaklaşık 100-150 metrelik bir mesafede çok sayıda öğrenci komutla hareketsiz kalacak. Öğrenciler için zaman duracak. Herkes hareketsiz beklerken Gazzeli bir aile alana girecek. Yanlarından geçtikleri donmuş halde olan insanlar onların etkisiyle ellerini açıp dua edecekler. Bu arada arka fondan Gazze’deki vahşeti canlandırmak adına savaş uçağı ve bomba sesleri verilecek. Aile alanındaki turunu tamamladıktan sonra onlar da dua edecekler. Gazzeli aile gerçekten de Gazzeli değil ama onlar gibi kıyafetler giyecekler. Yani bir mizansen ve bir açık hava sahnesiyle Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu onların da bizi duyduğunu hissettiğini anlatmaya çalışacağız. Donmuş halde bulunan insanlar gerçekten de samimi ve içten bir şekilde dua edecekler. İsrail’in Filistin’e karşı uyguladığı saldırılara tüm dünya kamuoyu daha yüksek sesle tepki göstermelidir” ifadelerine yer verildi.  


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Anahtar Kelimeler: ' öğrenciler Gazze yükseltecek
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem