TTK 4 bin işçi alımı gelişme! İlk etapta 2500 personel alınacak! Açıklama geldi

Taşkömürü İşçi alımı için gelişme oldu. Yeni açıklama ile 2500 İşçi Alımı kesinleşti. İlan detayları ve açıklama haberde.

İş İlanları 31.08.2022 11:35:00 0
 TTK 4 bin işçi alımı gelişme! İlk etapta 2500 personel alınacak! Açıklama geldi
Tarih: 31.08.2022 11:39

TTK ( Türkiye Taşkömürü Kurumu ) işçi alımı yapacak. 2022 yılı içerisinde işçi alımı haberleri gelen yerli Üretim kömür kurumu için açıklamalar gelmeye devam ediyor. Az Önce yapılan duyuru ile 2500 İşçi Alımı için açıklama geldi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesindeki eksikliği gidermek için ve yeni personel istihdamı sağlamak amacı ile 2500 işçi alımı gerçekleştirecek.

4 Bin İşçi Alımı Yapılacak!

2022 Mayıs ayında çıkan haberlere göre 4 bin İşçi alımı yapılacağı yönündeydi. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı onayı ile elk etapta 2500 işçi alımı yapılacak. 4000 İşçi alımı hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıda ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.vanpostasigazetesi.com/haber/_turkiye_taskomu_kurumu_2022_yilinda_4_bin_isci_alimi_yapacak_basvurular_iskurdan-254347.html

2500 İşçi Alımı İçin Açıklama Geldi!

TTK yani yerli kömür üretimi kurumu istihdamı hakkında yapılan açıklama ile Amasrada faaliyet göstermekte olan Kömür üretimi için yeni ekipmanlarla birlikte İşçi istihdamı da sağlanacağı açıklandı. Söz konusu olan ve Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlyas Börekçi şu açıklamalarda bulundu:

“Taşkömürü yatırımımız Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük taşkömürü yatırımı. Uzun süredir Amasra'da faaliyet gösteriyoruz. Bu gelen ekipmanlarla birlikte aslında yatırımımızın üretime başlaması açısından son aşamasındayız. İlk aşamada 5 milyon ton kömür üretimi gerçekleştireceğiz. Daha sonra alacağımız yeni ekipmanlarla üretimi 10 milyon tona kadar çıkartacağız. Bugüne kadar alt yapı olarak hemen hemen her şeyi tamamladık. Sadece kömürü çıkartmak için mekanize ekipmanlara ihtiyaç vardı onlarda bu gemiyle gelmiş oldu. Tam kapasiteye ulaştığımızda 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağız burada.”

TTK İşçi Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?

Türkiye Taşkömürü Kurumuna işçi alımı için adaylardan genel olarak, İlköğretim mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, 32 yaşından gün almamış olmak gibi nitelikler aranacak.

İlan Ne Zaman Yayımlanacak?

İlanın 2022 yılı bitmeden yayımlanması bekleniyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem