Ticaret Bakanlığı 1300 Gümrük Memuru Alımı KPSS Taban Puan ve Sonuç?

Ticaret Bakanlığı bünyesine 1300 Muhafaza Memuru alımı yapıyor. Başvurularda KPSS puan değerlendirmesi nasıl yapılacak? Hangi sınavlar uygulanacak?

İş İlanları 1.12.2022 12:57:00 0
 Ticaret Bakanlığı 1300 Gümrük Memuru Alımı KPSS Taban Puan ve Sonuç?
Tarih: 01.12.2022 13:00

Ticaret Bakanlığı yayımladığı memur alımı ilanına göre bünyesine Taşra ve Merkez teşkilatında olmak üzere toplamda 1300 kişilik kadro ile Gümrük Muhafaza Memuru alımı yapılmaktaydı. Başvuruların sona ermesi ise birlikte adaylar sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve KPSS Taban puanları merak etmeye başladılar.

1300 Muhafaza Memuru Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Lisans mezunlarından yapılacak alımlar için 1300 kişilik boş kontenjan ile Gümrük Muhafaza Memuru alımı gerçekleştirilecektir. Buna göre alımlar,

    1250 kişi Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüklerine,
    50 Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü (Merkez Birimi) yapılacaktır.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Bildiğiniz gibi Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Memuru alımı için adaylardan KPSS Şartı talep etmekteydi. Bu kapsamda adaylardan KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranıyordu. Buna göre değerlendirmelerde KPSS Puanına göre gerçekleştirilecektir. Adaylar KPSS'den almış oldukları puanlar için sıralamaya girebilirlese diğer aşamaya geçecekler.

5200 Aday Seçilecek!

Yapılacak KPSS puan değerlendirmesi ile kadro sayısının 4 katı aday seçilecektir. Buna göre KPSS Puan sırası ele alınarak adayların 5200 aday içerisinde olmaları gereklidir.

KPSS Taban Puanı Kaç Olacak?

KPSS Puanı ile başvuru alınmıştı. Bakanlık 70 KPSS Taban puanı belirlemişti. Buna göre yapılacak sıralamaya göre KPSS Taban puanları en düşük 72 ye düşmesi beklenmektedir.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ticaret Bakanlığı 1300 Gümrük Muhafaza Memuru alımı için başvurular 30 Kasım 2022 tarihi ile sona ermiş olup başvuru sonuçlarının en geç 15 Aralık 2022 tarihine kadar açıklanması beklenmektedir.

Hangi Sınavlar Yapılacak?

Gümrük Muhafaza Memuru alımı için önce adaylara Fiziki Yeterlilik sınavı uygulanacak. Başarılı olan adaylar ise Sözlü sınava katılabilecekler.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem