İtalya'nın İlk Kadın Lideri Giorgia Meloni Kimdir?

İtalya'nın lideri Giorgia Meloni: Hayatı ve ses getiren politik kariyeri.

Dünya 11.07.2024 13:15:00 0
 İtalya
Tarih: 11.07.2024 13:18

talyan siyaset arenasının giderek daha fazla dikkat çeken ismi ve İtalya'nın Başbakanı Giorgia Meloni kimdir? 1977 doğumlu olan Meloni, kariyerine gazetecilik yaparak başladı ve milliyetçi muhafazakâr siyasi parti İtalya'nın Kardeşleri'nin (Fratelli d'Italia) lideri olduğu yolundaki yükselişiyle bilinir durumda.

ETKİN SİYASİ LİDER MELONİ

15 Ocak 1977 tarihinde Roma'da doğan Giorgia Meloni, gazetecilik yapmasının yanında, aprat siyasetin çeşitli kademelerinde uzun yıllar görev aldı. Silvio Berlusconi'nin dördüncü hükûmetinde gençlikle ilgili konularda bakanlık yapan Meloni, aynı zamanda Özgürlük Halkı partisinin gençlik bölümünü yönetti. Bunun yanı sıra Avrupa Muhafazakârlar ve Reformcular Partisi'nin başkanı olan Meloni, bilhassa milliyetçi ve sağ popülist politik tutumlarıyla tanınıyor.

Meloni, genç yaşlarından itibaren politikaya aktif olarak katkıda bulunmuştur ve siyasi bir figür olarak tanınırlığını artırmıştır.

 GİORGİA MELONİ'NİN KURDUĞU PARTİ VE TARTIŞMALI GÖRÜŞLERİ

Giorgia Meloni, Guido Crosetto ve Ignazio La Russa ile birlikte sağcı politik parti İtalya'nın Kardeşleri'nin kuruluşunda önemli bir rol oynadı ve 8 Mart 2014 tarihinde partinin liderliğine seçildi. 2006 yılından beri İtalya Parlamentosu'nun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nde milletvekili olarak görev yapmaktadır.

Öte yandan, sık sık yabancı düşmanlığı ve İslamofobi ile suçlanan Meloni, İtalyan hükûmetini yasadışı göçmenleri desteklemekle eleştirmekte ve beyaz milliyetçisi olarak nitelendirilen "Büyük Yer Değiştirme" adında bir komplo teorisini savunduğu iddialarına konu olmuştur. Ayrıca, Afrika'dan Avrupa'ya yapıldığını öne sürdüğü planlı bir kitlesel göçle İtalyan nüfusunun azaltılmak istendiğine inanmaktadır.

ÖZEL HAYATI VE AİLE

Başbakan Meloni'nin özel yaşamı da kamuoyunun ilgisini çekmektedir. Televizyon muhabiri Andrea Giambruno ile birlikteliğinden bir kızı olan Meloni, hem siyasi hem de kişisel hayatıyla İtalya kamuoyunda sıkça konuşulan bir isimdir.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem