Tarih: 03.02.2025 13:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Kötü alışkanlıklardan uzak durun

Facebook Twitter Linked-in

Gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evlatlarımızı bağımlılık yapan her türlü kötü alışkanlıklardan korumaya kararlıyız. Gençler; bir Cumhurbaşkanı ya da bir baba olarak değil bir büyüğünüz olarak size rica ediyorum, adeta yalvarıyorum bu kötü alışkanlıklardan sıyrılın, bunlara prim vermeyin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Külliye; 345 derslik, 88 laboratuvar, 500 kişilik kütüphane, 2 spor salonu, 8 basketbol sahası, Suni çimli 2 futbol sahası, 1.000 kişilik 2 konferans salonundan oluşuyor.

İstanbul için adeta bir öğrenim üssü olarak Külliye'nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, akabinde ise gençlere seslendi.

Gençlere kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ricasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"GENÇLER SİZDEN RİCA EDİYORUM, ADETA YALVARIYORUM"

"Evlatlarımızı bağımlılık yapan her türlü kötü alışkanlıklardan korumaya kararlıyız. Gençler; bir Cumhurbaşkanı ya da bir baba olarak değil bir büyüğünüz olarak size rica ediyorum adeta yalvarıyorum; bu kötü alışkanlıklardan sıyrılın, bunlara prim vermeyin."

"ZEHİR TACİRLERİNİN TEPESİNE BİNECEĞİZ"

   Evlatlarımızın tütün, sigara alkol, uyuşturucu madde bağımlılığı olmak üzere korumakta kararlıyız. Bu kötü alışkanlıklardan sıyrılın, bunlara asla prim vermeyin. Gençlerimizin hayatını kararan zehir tacirlerinin tepesine bineceğiz, yakasına yapışacağız.

"ÖĞRENİM ÜSSÜMÜZÜ İSTANBUL'A KAZANDIRDIK"

   2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başarılar getirmesini diliyorum. Şenay Aybüke Yalçın kızımızı ve tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Üzerimizde emekleri olan bütün öğretmenlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

   Eğitim alacak gençlerimizin büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için külliyede toplam 345 derslik, 88 laboratuvar, 11 iş sağlığı ve güvenliği odası ile 11 revir bulunuyor. 1000 kişi kapasiteli, 500 kişilik kütüphane eğitim külliyemizde öğrencilerimizin hizmetine sunuluyor.

   Böylelikle eğitimden bilime eğitim öğrenim üssümüzü İstanbul'a kazandırmış oluyoruz. Böyle bir kampüsün açılışını yapmak benim için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı. Her eser sahibini anlatır.

"BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE ÖĞRETMENE EL KALKMAZ"

   Evlatlarımızın çağın ötesinde eğitim alması ülkemizin istikbali ve istiklali açısından vazgeçilmezdir. 22 yılı aşan iktidarlarımız boyunca eğitim ve öğretimin titizlikle durduğumuz alanların en başında gelmiştir. 2002 yılında 7,5 milyar TL olan bütçe bugün 2 trilyon 186 milyar lirayı geçti. 80 yılda yapılan dersliklerden çok daha fazlasını son 20 yılda inşa ettik.

   Mevcut öğretmenlerimizin yüzde 80'inini biz göreve başlattık. 60-70 kişinin ders işlediği sınıflar tarih oldu. Derslik başına öğrenci sayısını ilköğretimde 23'e, ortaöğretimde ise 22'ye indirdik. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını ilkokulda 18, ortaokulda 14'e, ortaöğretimde ise 12'ye düşürdük. Yılda yaklaşık 4 milyar ders kitabını ücretsiz dağıtarak bu yükü de ailelerimizin sırtından aldık.

   Bizim kültürümüzde öğretmene asla el kalkmaz, öğretmenin eli öpülür. Hükümet olarak şiddetle mücadele konusunda çok hassasız ve tavizsiz bir politika izliyoruz. Yasal düzenlemelerle öğretmenlerimize karşı işlenen suçlarda cezaları artırarak caydırıcılığın sağlanmasını temin ettik.

"DİJİTAL VE EKRAN BAĞIMLILIĞI GÜNÜMÜZDE EN ÜST SIRALARDA"

   Dijital ve ekran bağımlılığı da günümüzün en üst sıralarındadır. Yaş sınırı getirilmesi dahil birçok konuyu değerlendiriyoruz. Bunlardan sakınmanızı tavsiye ediyorum. Dijital mecraların kontrolsüz pek çok tehditle dolu ikliminde evlatlarımızı yalnız ve sahipsiz bırakamayız, yeni tedbirleri devreye alacağız.

   Engelli öğretmenlerimizin istihdamı konusunda tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bir müjde vermek istiyorum. 2025 yılında 1381 engelli öğretmenimizin atamasını yapıyoruz. Bakanlığımız çok yakın bir zamanda duyuruya çıkacak ve başvuruları kabul edecek. Tüm öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Aralık 2023'te yayınlanan PİSA eğitiminde istikrarlı bir şekilde artıran 4 ülkeden biri oldu, TIMS 2023 raporunda da önemli, ölçüde yükseldiği gözlemlendi. Bu veriler Türkiye'nin başarı grafiğinin yukarı doğru seyrettiğini ortaya koyuyor.

ATAMA MÜJDESİ

   Engelli öğretmenlerimizin istihdamı konusunda tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bir müjde vermek istiyorum. 2025 yılında 1381 engelli öğretmenimizin atamasını yapıyoruz. Bakanlığımız çok yakın bir zamanda duyuruya çıkacak ve başvuruları kabul edecek. Tüm öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olsun diliyorum.

   Aralık 2023'te yayınlanan PİSA eğitiminde istikrarlı bir şekilde artıran 4 ülkeden biri oldu, TIMS 2023 raporunda da önemli, ölçüde yükseldiği gözlemlendi. Bu veriler Türkiye'nin başarı grafiğinin yukarı doğru seyrettiğini ortaya koyuyor. Tüm alanlarda ve tüm sınıf düzeyinde başarının elde ettiği mutluluğu yaşıyoruz. Bu başarılar aynı zamanda eğitim politikamızın ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor.

   Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile eğitimi yenilikçi ve derinlikli bir anlayışla şekillendirdik.

Kaynak: Enson Haber




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —