Basın İlan Kurumu'ndan Yüzyılın Manşetleri; Vansesi Gazetesi Vanlıların gururu oldu

Vansesi Gazetesi, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet'in 100. yılı için hazırlamış olduğu Türkiye'nin hafızası durumundaki seçkin gazetelerden derlediği Yüzyılın Manşetleri arasında yer aldı.

Van Haberleri 31.10.2023 13:36:00 0
 Basın İlan Kurumu
Tarih: 31.10.2023 13:43 Güncelleme: 31.10.2023 15:57

Yayın hayatına başladığı 21 Temmuz 1937 yılından bu yana vatanın, milletin bölünmez bütünlüğü, Cumhuriyet'in sağlamış olduğu eşitlik ve bağımsızlığı, demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ülkenin ve Van'ın sorunlarına çözüm sunmak için çaba gösteren Vansesi Gazetesi, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet'in 100. yılı için hazırlamış olduğu Türkiye'nin hafızası durumundaki seçkin gazetelerden derlediği Yüzyılın Manşetleri arasında yer alarak Vanlıların gurur kaynağı olmaya devam ediyor.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet’in 100. yılı için hazırladığı, Vansesi Gazetemizin de aralarında yer aldığı 38 gazete, 40 nüshadan oluşan Yüzyılın Manşetleri gazete nüshalarını kamuoyuyla paylaştı. Gazetemizin 29 Ekim 2003 tarihinde yayınlamış olduğu “Cumhuriyet Coşkusu: 80. Yıl Kutlu Olsun” gazetemiz Cumhuriyet’in kuruluşu 1923 yılından günümüze arşiv gazeteler arasında yerini aldı. 

Basın İlan Kurumu'ndan Yüzyılın Manşetleri Vanlıların, Vansesi Gururu

Basın İlan Kurumu'ndan Yüzyılın Manşetleri Vanlıların, Vansesi Gururu

YÜZYILIN MANŞETLERİ

Gazeteler arasında 29-30 Ekim 1923 tarihli Hâkimiyet-i Milliye, 30 Ekim 1923 tarihli Tanin, 30 Ekim 1923 tarihli Vakit, 30 Ekim 1923 tarihli Açık Söz, 30 Ekim 1923 tarihli Anadoluda Yenigün, 30 Ekim 1923 tarihli İleri, 30-31 Ekim 1923 tarihli Vatan, 31 Ekim 1923 tarihli Tevhid-i Efkâr, 31 Ekim 1923 tarihli Akşam, 29 Ekim1933 tarihli Cumhuriyet, 29 Ekim1933 tarihli Akşam, 29 Ekim1933 tarihli Milliyet, 29 Ekim 1943 tarihli Ulus, 29 Ekim 1943 tarihli Yeni Asır, 29 Ekim 1943 tarihli Son Posta, 29 Ekim 1952 tarihli Sakarya, 29 Ekim 1953 tarihli Gece Postası, 29 Ekim 1953 tarihli Yeni İstanbul, 29 Ekim 1963 tarihli Son Havadis, 29 Ekim 1963 tarihli Dünya, 29 Ekim 1963 tarihli Yeni Meram, 29 Ekim 1973 tarihli Haber, 29 Ekim 1973 tarihli Bugün, 29 Ekim 1973 tarihli Ege Telgraf, 29 Ekim 1983 tarihli Hürriyet, 29 Ekim 1983 tarihli Kuzey Haber, 29 Ekim 1983 tarihli Yeni Adana, 29 Ekim 1993 tarihli Tercüman, 29 Ekim 1993 tarihli Sabah, 29 Ekim 1993 tarihli Olay, 29 Ekim 2003 tarihli Vansesi, 29 Ekim 2003 tarihli Radikal, 29 Ekim 2003 tarihli Çorum Haber, 29 Ekim 2013 tarihli Vatan, 29 Ekim 2013 tarihli 9 Eylül, 29 Ekim 2013 tarihli Yeni Marmara, 29 Ekim 2013 tarihli Antalya Körfez ve 29 Ekim 2013 tarihli Anadoluda Bugün gazeteleri yer aldı.

Basın İlan Kurumu'ndan Yüzyılın Manşetleri Vanlıların, Vansesi Gururu

“GAZETEMİZİN ÖNCELİĞİ HER ZAMAN TÜRKİYE VE VAN OLMUŞTUR”

Vansesi Gazetesi imtiyaz sahibi Erdal Perihan, “21 Temmuz 1937 yılında yayın hayatına başlayan gazetemiz 86 yılına ulaşmanın gururunu, onurunu ve sevincini yaşıyor. Vansesi Gazetesi, 86 yıl önce hangi amaçlar ve gazetecilik ilkeleriyle yayın hayatına başlamışsa, bugünde aynı amaç ve ilkelerle yayınına devam etmektedir. Vansesi’ni 86 yılına ulaştıran güç; tarafsız, bağımsız, özgür gazetecilik anlayışıdır. Vansesi Gazetesi çizgisinden dün de bugün de ödün vermemiştir. Gazetemizin önceliği her zaman Türkiye ve Van olmuştur. Gazetemiz 86 yılda şehrimizin demografik yapısına, kültürüne, ekonomik ve sosyal gelişimine, toplumsal barışa önemli katkılar sunmuştur. Vansesi, barışın, kardeşliğin, kalkınmanın, yasaların, kuralların, hakkın ve haklının tarafında yer almıştır. Rahmetli İlyas Kitapçı ve Van Ticaret ve Sanayi Odası kurucu başkanı rahmetli babam Remzi Perihan ile birlikte yayın hayatını sürdüren, daha sonra uzun yıllar 2007 yılında vefatına kadar Remzi Perihan’ın tek başına yayınına devam eden gazetemiz, Van’ın ve Van halkının kültürel kimliğini korumak, haklarına sahip çıkmak, sorunlarını gündeme getirerek çözüm bulmak, kentimize saygın konum kazandırmak üzere gazetecilik yapmışlardır. Aldığımız bayrağı bugün biz taşıyoruz. Vatandaşlarımızın şehirleriyle bütünleşmelerinde, yerel kamuoyunun oluşmasında etkin rol oynayan Vansesi, yerel basının ilimizde gelişmesinde ekol olmuştur. Vansesi, 86 yıllık yayın hayatında yazan, okuyan, düşünen, tartışan katılımcı entelektüel bir şehrin oluşmasına öncülük etmiştir. Kamu kurumları ile toplum arasında iletişim görevi yapan Vansesi, yerelde tutarlı, nitelikli siyasetin yapılmasında, yerel sorunların merkeze aktarılmasında önemli rol üstlenmiştir. Van’ın 86 yıllık ticari markası gazetemizi gelecek kuşaklara, güçlendirerek devredeceğiz. 86 yıllık yayın hayatımızda kuruluşumuzu gerçekleştiren büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Vansesi’ne güç katan değerli yazarlarımıza, emekçilerimize, gazetemizin bugünlere taşınmasında büyük katkıları olan vefakar okurlarımıza, her koşulda yanımızda olan vefalı dostlarımıza teşekkür ediyorum. Vansesi Gazetesi 100. yılında okurlarına daha kaliteli, daha güçlü ve Van’a yakışan gazete ve internet sitesiyle teknolojinin imkanlarını sonuna kadar kullanma çabası içinde olacaktır” dedi.

Basın İlan Kurumu'ndan Yüzyılın Manşetleri Vanlıların, Vansesi Gururu

“VANSESİ OKURU OLMAK VAN’A SEVDALANMAKTIR”

Perihan, “Vansesi; bağımsız, özgür ve tarafsız gazete olarak 21 Temmuz 1937’de zor koşullarda ‘Yeni Yurd Van’ ismiyle yayın hayatına başlayıp, geçen zaman içinde ne bir siyasetçi ne bir finansör ne bir ideolojik zümre ne de çıkar sağlayan kişilerle göbek bağı olmadan bugünlere ulaşmıştır. Vansesi tamamıyla halk adına gazetecilik yapmıştır. Vansesi’nin 86 yıllık geçmişinde Van ve Vanlılar için çaba ve mücadele var. Vansesi için ülkemizin barışı, huzuru, kalkınması birinci önceliği olmuştur. Vansesi yerel siyasetçiler, iş adamları, yazarlar, şairler, araştırmacılar için aynı zamanda akademidir. Vansesi, Van halkının sesidir. Vansesi; kentimizde demokrasinin, hoşgörünün, toplumsal gelişimin yılmaz savunucusudur. Vansesi okuru olmak Van’a sevdalanmaktır. Vansesi, 86 yıllık yayın hayatına yüzlerce yazarın yazılarıyla, yüzlerce basın emekçisinin haberleriyle, yüzlerce matbaa ustasının çabalarıyla bugünlere gelmiştir” ifadelerini kullandı.

VANSESİ GAZETEMİZ 85. YILINI İDRAK EDİYOR

Basın İlan Kurumu'ndan Yüzyılın Manşetleri Vanlıların, Vansesi Gururu

Basın İlan Kurumu'ndan Yüzyılın Manşetleri Vanlıların, Vansesi Gururu

“VANSESİ VAN’IN TARİHÇESİDİR”

Perihan, “Vansesi, Van’ın, hafızası, canlı tarihidir. 1915’te yakılıp yıkılan, Rus işgaline uğrayan, 1918’de düşman işgalinden kurtulan Van’ımız, 1930’lu yıllarda Van ovasının bağlar mevkii olarak adlandırılan bugünkü yerinde yeniden kurularak bugünlere ulaşmıştır. 1915’te 30 binin üzerinde Vanlı Müslüman’ın hayatını kaybettiği, on binlerce Vanlının canlarını kurtarmak üzere yollara düşerek göç etmek zorunda kaldığı aziz şehrimiz, 2 Nisan 1918’den sonra küllerinden yeniden doğmuştur. İlimiz diğer illere göre kalkınmaya, gelişmeye geriden başlamıştır. 1937 yılının 21 Temmuz günü ismi Van Matbaası olan kendi tesislerinde ‘Yeni Yurd Van Gazetesi’, Erek Dağı’nın ardından doğan güneşin yer aldığı logosuyla 1918 sonrası yeniden kurulmaya çalışılan başı dumanlı, yüreği yaralı Van’ın üstüne umut ışıkları saçarak güneş gibi doğmuştur. Ulaşım imkânlarının sınırlı olduğu, civatanın dahi dışarıdan günler süren yolculuk sonrası getirildiği, taşımada genelde at’ın, kat’ırın kullanıldığı, kalifiye elemanın olmadığı, gazete kağıdı ve diğer matbaa malzemelerinin bulunmadığı yokluk ve sefalet döneminde bir avuç yürekli, cesur Van sevdalısı Vanlı tarafından çok zor koşullarda yayın hayatına atılan Yeni Yurd Van Gazetesi, kısa sürede memleketimizin gözü, kulağı, sesi olmuştur. Yeni Yurd Van ismiyle yayın hayatına başlayan gazetemiz, Van’ın ekonomik ve sosyal gelişmesine, toplumsal ruhuna paralel olarak 1943’te ‘Van’, 1948’de ‘Vansesi’ ismini almıştır. Merhum İlyas Kitapçı ve merhum babam Remzi Perihan’ın güç birliğiyle gazetecilikte yoluna devam eden Vansesi, 86. yıla ulaşmanın haklı gurur ve sevincini yaşamaktadır. Vanlılar gazeteleriyle ne kadar övünseler azdır. Çünkü Van’ın yakın tarihinin özeti ve yaşayan hafızası Vansesi Gazetesi, çok zor koşullarda yalnızca sorumlu ve başarılı gazetecilik yaparak Doğu’nun en ücra köşesinde üstüne düşeni, vatan ve memleket sevdasıyla yerine getirmiştir. Bu övünç tüm halkımızındır” dedi.

“VANLILARIN SESİ, GÖZÜ, KULAĞI VE BULUŞMA ADRESİ OLMUŞTUR”

Vansesi Gazetesi Van’ın 86 yıla ulaşan tek ticari markası olduğuna dikkat çeken Perihan, “Ülkemizin kalkınmasını, milletimizin birlik beraberliğini, milli manevi değerlerini ve kardeşliğini, Van’ın gelişmesini, toplumun menfaatlerini her zaman ön planda tutan Vansesi Gazetesi; özel yerel haberleri, güncel köşe yazıları, ulusal haberleriyle dolu dolu okuyucularına ulaşmaktadır. Haberleriyle ulusal Tv kanallarında yer alıp Van’ın adını duyurarak sorunları gündeme taşıyıp çözüm sağlanmasında kamuoyunun sesi olup, Van’ın nabzını tutan Vansesi, ilimizin sorunlarını, gelişmesini, kalkınmasını ele alan, ilgi çekici röportajları, Van kültürünü önemseyen güncel, spor haberleri ve spor sayfası, ilan, taziye ve vefat köşesi, kent rehberi, dini bilgilerin yer aldığı yazılarla okuyucularına okunabilir bilgi ve haber dolu bir gazete sunmaktadır. Bağımsız, tarafsız, özgür, doğru, güncel haber ve yorumlarıyla okuyucularına günlük gazeteyle eş zamanlı internet sitesi, Facebbok ve Twitter üzerinden haber ve kültür hizmeti vererek, ilkeli, tarafsız, bağımsız, objektif gazetecilik anlayışıyla yayın hayatını sürdüren Vansesi, günlük gazetenin yanında internet haber sitesi ve sosyal medya üzerinden geniş kitlelerce takip edilmektedir” diye konuştu.

“BASIN İLAN KURUMU’NA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nün tarihe not düşen, gelecek kuşaklara miras olarak bırakılan özverili çalışmasından dolayı teşekkür eden Vansesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Erdal Perihan, “Basın İlan Kurumu, en büyük milli bayramımız Cumhuriyetimizin 100. yılında hazırladığı, 38 gazete, 40 nüshadan oluşan Yüzyılın Manşetlerinde gazetemizin 29 Ekim 2003 tarihli sayısına yer vermiştir. Cumhuriyet’imizin 100.  yılında çok anlamlı bir çalışma olmuş, emeği geçen herkesi kutluyorum. Basın İlan Kurumu’na sonsuz teşekkür ederim” dedi.
 


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem