81 ilin şampiyonları Kars’ta ter döküyor

81 ilin şampiyonları Kars’ta ter döküyor

Genel 24.05.2025 13:49:13 0
81 ilin şampiyonları Kars’ta ter döküyor
Tarih: 24.05.2025 13:49 Güncelleme: 24.05.2025 13:49
Milli Eğitim Bakanlığı ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında bu yıl 7’incisi düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Kars’ta başladı.
Kars İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ve 2 gün sürecek olan 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 820 öğrenci, öğretmenleri ve ailelerinin katıldığı şampiyona saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
7. Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonası Kafkas halk dansı gösterisiyle devam etti.
Şampiyonanın açılış konuşmasını Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Başkanı Şaban Kurt, yaptı. Kurt, "Kars il turnuvasına katıldım, toplam 3 il turnuvasına katıldım bunlardan 1’i Kars’tı. Kars il turnuvasından çok etkilendim. Kars’ta neden olmasın diye düşünmeye başladım. Evet kardeşliği, dostluğu, güzelliği Kars’ı yakın etti bize, Kars bütün illere yakın etti bizi ve 7. Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonası’na tam 81 il katıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti katıldı. hepiniz hoş geldiniz diyorum" dedi.
Daha sonra Milletvekili Adem Çalkın söz aldı. Çalkın, "Çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Allah nasip ederse Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde yürüyen Türkiye’nin geleceğini görüyorum. İnşallah buradan Selçuk Bayraktarların sayısı çoğalarak, dünyaya nam salacak gençler çıkacak diye düşünüyorum" diye konuştu.
Son olarak söz alan Kars Valisi Ziya Polat, "Biz seneye Türkiye Şampiyonası’nı Gazi Kars’a istiyoruz demiştik. Şükürler olsun bugün hedeflerimizi, amacımıza ulaştık. 7. Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonası Gazi Karsımızda yapıyoruz. Bizim için hayalin gerçeğe dönüştüğünü görmenin mutluluğu yaşıyoruz. Gazi şehir 2 gündür bir coşku içerisinde tüm Türkiye’yi ve Kuzey Kıbrıs’ı burada Anadolu sofrasında toplamanın gururunu yaşıyoruz. Bu şehrin kalbi de gönlüde sizlere her daim açık" dedi.
Şampiyona Vali Ziya Polat’ın açılış karşılaşmasını yapmasıyla başladı. Şampiyona’da 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen yaklaşık 820 öğrenci şampiyon olmak için ter döküyor. Şampiyona yarın yapılacak yarışmaların ardından ödül töreniyle sona erecek.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ