8 yaşındaki kızın, susuz kalan martı yavrusunu kurtarma mücadelesi yüreklere dokundu

8 yaşındaki kızın, susuz kalan martı yavrusunu kurtarma mücadelesi yüreklere dokundu

Genel 20.06.2024 09:34:11 0
8 yaşındaki kızın, susuz kalan martı yavrusunu kurtarma mücadelesi yüreklere dokundu
Tarih: 20.06.2024 09:34
Elazığ’da 8 yaşındaki çocuk, aşırı sıcaklardan etkilenen bir martı yavrusuna yardım eli uzattı. Gezi sırasında bitkin halde olan martıyı fark eden minik çocuk, hayvanı su vererek kurtarmaya çalıştı. Başarılı olamayan küçük kızın hüzün dolu halleri yüreklere dokundu.
Elazığ’da yaşayan 8 yaşındaki Zehra Nur Erzurumluoğlu, bir gezi esnasında aşırı sıcaklar ve susuzluktan etkilenen martı yavrusuna yardım etmek istedi. Pertek Kalesine düzenlenen gezi etkinliğine annesi ile birlikte katılan Zehra Nur, feribottan indikten sonra martı yavruları ve yuvalarını fark etti. Hava sıcaklıklarının 36 dereceyi bulduğu adada, bir yavru martının sırt üstü düştüğünü fark eden Minik Zehra, su şişesinin kapağıyla yaklaşık 15 dakika boyunca su vermek için çaba harcadı. Ardından Zehra, martıyı su içirdikten sonra gölgeli bir alana götürerek rahatlatmaya çalışsa da sonuç alamadı. Minik kızın, hem çabası hem de olumsuz sonuç sonrası yüzündeki üzüntü yüreklere dokundu.
Yaşadığı üzüntüyü dile getiren Zehra Nur Erzurumluoğlu, ’’Gezerken yolda martı yavruları ve yumurtaları vardı. Annemle gezmeye başladık. O sırada bu yavruyu bulduk. Ben ona birazcık su verdim. Önce canlandı ama sonra ölü gibi oldu. Uğraştım ve şişemdeki kapakla su içirmeye çalıştım. Hava çok sıcak olduğu için böyle olmuş olabilir” dedi.
Öte yandan, bölgede yılan popülasyonun artması ve aşırı sıcaklardan dolayı martı ve yavrularının ölümünün bu dönemlerde arttığı bildirildi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem