6'lı koalisyon fena karışacak! İYİ Partili vekiller harekete geçti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "kumar ve noter masası" dediği 6'lı Masa'ya geri dönmesi İYİ Parti içinde büyük huzursuzluğa yol açtı.

Politika 13.03.2023 21:37:00 0
6
Tarih: 13.03.2023 21:42 Güncelleme: 13.03.2023 21:37

Altılı masayı yıkıma götüren son toplantıda İYİ Parti Lideri Meral Akşener'e sert sözlerin söylendiğinin ortaya çıkması, Akşener'in kumar masası olarak adlandırdığı ittifaka geri dönmesi, ittifak paydaşlarının HDP ile açıktan bakanlık pazarlığına girişmesi İYİ Parti'de büyük krize sebep oldu.

Parti içerisinde harekete geçen bazı üst düzey isimlerin yaşanan rahatsızlık üzerine geniş kapsamlı açıklama yapacağı öğrenildi.

Geniş katılımlı istişarelerin devam ettiği, her yönüyle durum tespiti yapıldığı, İYİ Parti'nin öncü milletvekillerinin parti içinde yaşanan rahatsızlığı kamuoyu önünde deklare edecekleri bildirildi.

Önümüzdeki günlerde hamle netleşecek
Haber7'nin İYİ Parti kulislerinden edindiği bilgilere göre vekiller, parti içerisinde uzun zamandır dile getirilen huzursuzluğu gündeme taşıyacak.

Altılı masanın bütün paydaşlarının değil, 5 partinin ağırlığıyla alınan kararlar sonrası Meral Akşener'in iradesinin yok sayıldığı ve ortak akıl, ortak istişarenin ortadan kalktığı düşüncesiyle bir araya gelen vekillerin "Parti için değil Türkiye için konuşacağız" diyerek yeni bir hamle yapacağı öğrenildi.

İYİ Partili vekillerin siyasette yeni bir dönemin kapısını aralayacak hamleyi önümüzdeki günlerde İYİ Parti seçmenine açıklayacağı ifade edildi.

Rahatsızlığa konu olan 8 madde
"Ortak akıl, ortak istişare" adı altında görüşmelerini sürdüren İYİ Partili isimlerin kamuoyunun karşısına çıkacağı ve rahatsızlığa konu başlıklarının şunlar olduğu belirtiliyor;

- Akşener masada hakarete uğramıştır.

- Ortak akıl, ortak istişare yok sayılmıştır. Altı partinin değil, 5 partinin dediği olmuştur.

- Genel başkanın hukukunun olduğu yerdeyiz.

- Karar alma süreci sağlıklı yürütülememiştir.

- Ahlaki üstünlüğü korumak zorunda olan muhalefet yıpranmıştır.

- Bu kararların hiçbir tarafında yokuz

- HDP ve CHP'ye daha önceki tavrımız neyse yine aynı noktadayız

- Parti aidiyetiyle değil, devlet ve millet aidiyetiyle konuşacağız

Ne olmuştu?
Muhalefetin oluşturduğu altılı masada geçtiğimiz hafta sancılı günler yaşandı. Altılı masanın 12. toplantısının ardından parti yetkilileriyle acil toplanan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dikte edilmesi sonrası, altılı masanın bir kumar masasına dönüştüğünü ve masadaki liderlerin noter gibi olduklarını açıklayarak masadan kalktıklarını duyurdu.

Altılı masada yaşanan kriz sonrası 6 Mart pazar günü Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun gerçekleştirdiği pazarlıklar sonrası Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak kabul edilme şartıyla masaya döndü. Cumhurbaşkanı adaylığı açıklanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP kurmayları ilk iş olarak HDP ile görüşme sinyalleri verdi. Kılıçdaroğlu "HDP ile görüşme olacak mı?" sorusuna "HDP'nin değerli Eş Genel Başkanlarıyla görüşeceğim. Arkadaşlarım planlamayı yapıyorlar" dedi.

Kaynak: Haber7

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ