65 ilden bin 600 öğrenci Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlandı

65 ilden bin 600 öğrenci Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlandı

Eğitim 23.05.2025 09:53:13 0
65 ilden bin 600 öğrenci Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlandı
Tarih: 23.05.2025 09:53 Güncelleme: 23.05.2025 09:53
Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığının organizasyon ve yürütücülüğünde devam eden "Maziden Atiye Ahlat" programıyla 1,5 yılda 65 ilden bin 600 öğrenci Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlandı.
Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığının organizasyon ve yürütücülüğünde devam eden "Maziden Atiye Ahlat" programı, Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 1,5 yıldır devam ediyor. Eğitim öğretim döneminde başlatılan ve her hafta farklı illerden lise öğrencilerinin ağırlandığı program kapsamında şu ana kadar 65 ilden bin 600 öğrenci Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlandı. Programlara katılan öğrenciler Ahlat ilçesi başta olmak üzere Van ve Muş’taki tarihi ve doğal güzellikleri görme imkanı buluyor. Ayrıca program kapsamında tarihi ve kültürel geziler dışında Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kültür sanat etkinlikleri, konser ve şiir geceleri, kitap ve sinema tahlili, söyleşi, yarışma gibi çeşitli etkinlikler de düzenleniyor.
2024-2025 yılı eğitim öğretim yılının "Maziden Atiye Ahlat" kapanış programına son olarak İstanbul, Karaman, Aksaray, Nevşehir, İzmir, Aydın illerinden gelen kız öğrenciler ağırlandı. Öğrenciler, Ahlat ilçesi başta olmak üzere bölgedeki tarihi ve doğal güzellikleri görme fırsatı buldular.
Programa Nevşehir’den katılan Mehlika Zeynep Bilgin, "Ahlat programı kapsamında buraya geldim. İlk kez Ahlat’a geldim. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde konaklıyoruz. Oradayken pek çok sanatsal, kültürel eğitimler alıyoruz. Orada etkinlikler yapıyoruz. Burada pek çok akranımla beraber olmak, burada Türk dünyası için, tarihimiz için çok önemli şeylere şahitlik etmiş bir bölgede bulunmak, onların yaşadığı yerlerde gezmek, buradaki tarihi hissetmek gerçekten de çok etkileyici. Buradaki mezar taşlarına baktığımızda o insanların yaşantılarını düşünmek, onların da bizim gibi buralarda dolaştığını, hayaller kurduğunu düşünmek gerçekten de beni çok etkiledi" dedi.
İzmir’den gelen Sümeyya Topçu ise "İzmir Bergama Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden geliyorum. Buraya ilk defa geliyorum ve devletimizin düzenlemiş olduğu bu program biz öğrenciler için hem kendi kültür mirasımızı hem de ülkemizin doğal güzelliklerini tanımış oluyoruz. Tarihi açıdan çok önemli bir konuma sahip. Hem dünya açısından hem de Türkiye açısından. Biz de bu güzellikleri görüyoruz. Devletimize bu yüzden teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ