60+ Tazelenme Üniversitesi’nin ilk dersinde Gazze’ye dikkat çekildi

60+ Tazelenme Üniversitesi’nin ilk dersinde Gazze’ye dikkat çekildi

Genel 7.10.2025 16:20:55 0
60+ Tazelenme Üniversitesi’nin ilk dersinde Gazze’ye dikkat çekildi
Tarih: 07.10.2025 16:20 Güncelleme: 07.10.2025 16:20
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) yeni akademik yılın oryantasyon programı 60+ Tazelenme Üniversitesi ile başladı.
Erzurum’da bulunan 60 yaş ve üzeri bireylerin topluma aktif katılımını teşvik etmek ve yeni beceriler kazanmalarını sağlamak amacıyla "Yaşam Boyu Öğren, Yaşam Boyu Tazelen" sloganıyla ETÜ’de faaliyete geçen 60+ Tazelenme Üniversitesi’ne kayıt olan öğrenciler, yeni döneme oryantasyon programı ile merhaba dedi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın yanı sıra 60 + Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü Doç. Dr. Gülnihal Deniz, akademisyenler ve 60+ Tazelenme Üniversitesi’ne kayıt yaptıran öğrenciler katıldı.
Programın açılışında konuşan 60 + Tazelenme Üniversitesi Koordinatörü Doç. Dr. Gülnihal Deniz, programın yalnızca eğitim odaklı olmadığını, aynı zamanda sosyal, kültürel ve psikolojik açıdan da öğrencilere önemli katkılar sunacağını ifade ederek müfredat ve dönem boyunca yapılması planlanan etkinliklerden bahsetti.
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ise 60+ Tazelenme Üniversitesi’nin yeni akademik yılına başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Geçen yıl ilk öğrencilerini kabul eden programın bu dönem ikinci sınıfa geçen öğrenciler ve yeni kayıtlarla daha da güçlendiğini belirten Rektör Çakmak, buluşmayı sıradan bir açılış toplantısı olarak görmediklerini, yaşam enerjisinin, merakın ve öğrenme arzusunun güçlü bir göstergesi olarak değerlendirdiklerini söyledi. Öğrencilerin öğrenmeye olan tutkusu ve kararlılığının topluma örnek teşkil ettiğini vurgulayan Rektör Çakmak, "Sizler yaşam boyu öğrenmenin yaşayan örneklerisiniz. Bu program, bilgiye, hayata ve umuda verdiğiniz güçlü cevabın sembolüdür" dedi.
Konuşmasının önemli bir bölümünde Gazze’de yaşanan insanlık dramına değinen Rektör Çakmak, dünyanın farklı bölgelerinde temel hakları ellerinden alınmış insanların durumuna dikkat çekti. "Gazze yalnızca coğrafi bir yer değil, insanlığın vicdanını ölçen bir terazidir" diyen Rektör Çakmak, oradaki yıkımların, kayıpların ve çaresizliklerin sadece o coğrafyadaki insanların değil, tüm insanlığın meselesi olduğunu söyledi. "Bir çocuğun gözyaşı, bir annenin sessiz feryadı, bir babanın dayanışma umudu hepimizin sorumluluğunu hatırlatıyor. Her yıkılan ev, insanlığın ortak hafızasında derin bir iz bırakıyor. Ama karanlık hiçbir zaman ışığın doğuşunu engelleyemez. Sabır, merhamet ve dayanışma en güçlü dirençlerimizdir" ifadelerini kullandı.
Bilginin yalnızca akademik bir kazanım olmadığını, vicdan ve merhametle birleştiğinde dünyayı dönüştürebilecek bir güç haline geldiğini belirten Rektör Çakmak, "Medeni bir toplumda bilgi, kalple buluştuğunda gerçek anlam kazanır. İlk emri ‘Oku’ olan bir inancın mensupları olarak, okumak sadece yazıyı değil, insanı, umudu, acıyı ve tarihi okumaktır" dedi. Öğrencilere hitap eden Rektör Çakmak, "Sizler bu ülkenin yaşayan hafızasısınız. Gençler sadece bilgiden değil, sizin tecrübenizden ve hayat duruşunuzdan da güç alacak. Bir tebessümünüz, bir bakışınız, bir sözünüz genç bir kalbe hayat dersi olabilir. Burada yaş değil gönül konuşur; bilgiyle tecrübe el ele verir" ifadeleriyle sözlerini sürdürdü.
Yeni akademik yılın sağlık, huzur, bereket ve başarı getirmesini temenni eden Rektör Çakmak, programın hayata geçirilmesinde emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Konuşmaların ardından devam eden Program, 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin, hocalar eşliğinde kampüs yerleşkesini gezmesi ve sosyal imkanlar hakkında bilgi alması ile sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ