56 yaşında üniversiteyi birincilikle bitirdi

56 yaşında üniversiteyi birincilikle bitirdi

Eğitim 27.06.2024 14:21:40 0
56 yaşında üniversiteyi birincilikle bitirdi
Tarih: 27.06.2024 14:21 Güncelleme: 27.06.2024 14:21
MAUN Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programında öğrenim gören 56 yaşındaki iki çocuk annesi Songül Çalışır, bölümünü birincilikle tamamlayarak mezun oldu.
Muş Devlet Hastanesinde anestezi teknisyeni olarak görev yapan Songül Çalışır, mesleğinde ilerlemek amacıyla 2 yıl önce girdiği sınavda MAUN Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünü kazandı. Önlisansı başarı ile tamamlayan Çalışır, gençlere taş çıkartarak bölümünü birincilikle bitirdi.
Eşinin ısrarları üzerine sınava girdiğini ifade eden Songül Çalışır, “Devlet hastanesinde analiz teknisyeni olarak çalışıyorum. 2 çocuğum var. Bir pazar eşim beni kaldırdı ve ‘kalk sınava gidiyoruz’ dedi. Benim adıma kendisi müracaat etmişti. Kalktım öyle sınava girdim. 54 yaşında okula başladım ve bölümü birincilikle bitirdim. Bunun da gururunu yaşıyorum. Eşime de teşekkür ediyorum. Benden daha çok emek verdi. Çocuğumun yaşında olan gençlerle sınıf arkadaşı oldum. Okulda ve sınıfta tanımadıkları için öğretim görevlisi sanıyorlardı. Ben okula nasıl başlayıp nasıl bittiğini anlayamadım. Bir yandan çalışıp bir yandan da okudum” dedi.
Eğitim sürecinde ailesinin, iş arkadaşlarının ve amirlerinin büyük desteğini aldığını anlatan Çalışır, gençlere düzenli çalışmaları konusunda tavsiyede bulundu ve başarılı olmak için bir engel olmadığını ifade ederek, “Başarının sırrı ne yaş, ne statü, ne mevki, ne makam. 2 yıllığı bitirdim DGS’ye müracaat ettim. İnşallah 4 yıllığı tamamlayacağım. En önemli şey kendi çocuklarıma ve gençlere örnek olabilmektir. İşte ben bu yaşta yapabiliyorsam hem anne, hem iş sahibi bir kadın olarak başarabiliyorsam herkesin başarabileceğini göstermek istedim. Hedefim de birinci olmaktı. Halen de nöbet tutuyorum. Nöbetten çıkıp okula geliyordum. Uykusuz, yorgun olmama rağmen başardım. Yorucu bir süreçti” ifadelerini kullandı.
MAUN Öğretim Görevlisi Süleyman Geleri de, Songül Çalışır’ın nadir öğrencilerden birisi olduğunu belirterek, “İlk kez bu kadar derslerinde başarılı öğrenci görüyorum. Tekrar tebrik ediyorum. Elbette örnek olabilir. Okumak isteyen istediği bölümü çok rahat bir şekilde okuyabiliyor. Ama önemli olan ne kazandığıdır. Gayret ederek bir şeyi başarıyorsa ne mutlu ona" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ