51 Kilometrelik Maratonla Antik Şamran Su Yolu Canlandı

Urartuların mirası için 51 kilometre yürüyüş.

Van Haberleri 5.08.2024 11:27:00 0
51 Kilometrelik Maratonla Antik Şamran Su Yolu Canlandı
Tarih: 05.08.2024 11:29

VANGÖLÜ AKTİVİSTLERİ TARİHİ ŞAMRAN KANALI İÇİN YÜRÜDÜLER

Urartu medeniyetinden kalan tarihi bir miras olan Şamran Kanalı için farkındalık yaratmak amacıyla bir grup aktivist, 51 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi. Bu etkinlik, Vangölü Aktivistleri Derneği liderliğinde Van Denizi Dağcılık&Doğa Sporları Kulübü ve Tariria Kültür, Sanat ve Gastronomi Merkezi'nin destekleriyle düzenlendi. Organizasyonun sloganı "Urartular İzinde Tarihe Şahitlik Ediyoruz" idi.

EŞSİZ TARİHİN İZLERİNDE BİR GECE KAMPIYLA 51 KİLOMETRE

Katılımcılar, 3 bin yıllık bir süreden gelen ve günümüzde halen faal olan Şamran Kanalı boyunca doğa yürüyüşü yaparak bölgenin tarihi önemine vurgu yaptılar. Yürüyüşe katılanlar, aynı zamanda çevre temizliğine de katkı sağladı. Vangölü Aktivistler Derneği Genel Başkanı Dr. Erdoğan Özel, 51 kilometrelik parkuru 1 gece kamp yaparak tamamladıklarını belirtti.

BİR MEDENİYETİN İZLERİNE YOLCULUK VE ÇÖP TOPLAMA ETKİNLİĞİ

Dr. Özel, etkinliğin amacının Van'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak olduğunu ifade etti ve ekledi: "Bu nedenle Gürpınar ilçesinde başlayan ve Edremit ilçesinden geçerek il merkezine kadar ulaşan 51 kilometrelik Şamran Kanalı'na dikkat çekmek için yürüdük ve çöp topladık." Etkinlik, bölgenin kültürel ve tarihi mirası ile doğal güzelliklerinin korunması ve tanıtılması adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi