50 ile 70 yaş arasındaki yetişkinler güne Van Gölü’nde yüzerek başlıyor

50 ile 70 yaş arasındaki yetişkinler güne Van Gölü’nde yüzerek başlıyor

Genel 3.09.2024 13:20:00 0
50 ile 70 yaş arasındaki yetişkinler güne Van Gölü’nde yüzerek başlıyor
Tarih: 03.09.2024 13:20 Güncelleme: 03.09.2024 16:36

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Van Gölü sahillerine gelen 50 ile 70 arasındaki yetişkin bireyler, sabahın erken saatlerinde yüzerek güne başlıyor.

Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan ve tatil için doğdukları ilçeyi tercih eden Ahlatlılar, sağlıklı yaşam için sabahın erken saatlerinde Van Gölü’nde yüzüyor. Ahlat ilçesinde her sabah günün erken saatlerinde Van Gölü’ne giren vatandaşlar, sağlıklı yaşamın sırrının ise gölde olduğunu belirtiyor. İlçenin yeni iskelesinde ve Ahlat Öğretmenevi sahilinde her gün sabah 06.00’da bir araya gelen 50 ile 70 yaş arasındaki yetişkin vatandaşlar, Van Gölü’nün serin sularında yüzmenin keyfini sürüyor. Van Gölü’nün sağlık açısından da çok faydalı olduğuna değinen vatandaşlar, ilerleyen yaşlarına rağmen dinç kalmalarını ise Van Gölü’ne borçlu olduklarını belirtiyorlar. Göle giren yetişkinler, Van Gölü’nün korunması ve kirletilmemesi içinde ‘Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın’ pankartı da açarak sloganlar attı.

“Hem yüzüyoruz hem de sosyalleşiyoruz”

Göle giren vatandaşlardan Şaban Çardak, 10 yıldır düzenli olarak sabah erken saatlerde Van Gölü’ne girdiğini söyledi. Çardak, “Kesintisiz olarak her yıldır sabah 07.00-08.00 arasında arkadaşlarla beraber Van Gölü’ne giriyoruz. Bundan çok keyif alıyoruz ve sosyalleşiyoruz aynı zamanda. Yüzme bir bahane oluyor, aynı zamanda birkaç sözün belini kırıyoruz. Çok eğlenceli ve keyifli oluyor. Bazen şarkı ve türküler söylüyoruz, kahvaltı yapıyoruz. Dışarıdan gelen hemşehrilerimizle bu sosyal ortama katılıyorlar” dedi.

“ Van Gölü’nün suyu vücuda şifadır”

Her sabah erken saatte göle giren 68 yaşındaki emekli öğretmen İbrahim Behlül Şerefoğlu ise Van Gölü suyunun vücuda şifa olduğunu belirterek, “Biz 10 yıl önce bu geleneği başlattık. Sadece bu noktada değil Ahlat’taki birçok noktada bu gelenek artarak devam ediyor. Bazı günler 120-130 kişiye kadar ulaşıyoruz. Sabahları göle girdiğimiz zaman o gün biz zımba gibi oluyoruz. Keyfimize diyecek yok. Arkadaşların dediği gibi sosyalleşiyoruz burada, eğlenceler düzenliyoruz, oyun oynuyoruz, iskeleden atlıyoruz” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ