4,5 Milyar Liralık Dev Tasarruf: Şırnak-Van Karayolu Projesi Yeniden Gündemde!

Şırnak - Van arasında yapımı devam eden yeni karayolunda büyük tasarruf: 4,5 milyar lira!

Van Haberleri 26.07.2024 12:45:00 0
4,5 Milyar Liralık Dev Tasarruf: Şırnak-Van Karayolu Projesi Yeniden Gündemde!
Tarih: 26.07.2024 12:52

ŞIRNAK-VAN PROJESİNİN EKONOMİYE KATKISI

Şırnak ile Van arasında yapımı devam eden karayolu projesi zamandan ve akaryakıttan sağlayacağı maddi tasarrufun yıllık yaklaşık 4-4,5 milyar lira seviyesinde olacağını öngörmekte. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projeyi tamamladıklarında elde edilecek bu tasarrufun ekonomiye büyük katkı sunacağını belirtti.

BAKAN URALOĞLU ŞANTİYEYİ İNCELEDİ, BİLGİ ALDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkidar Uraloğlu, Şırnak'a gerçekleştirdiği ziyarette parti üyeleriyle bir araya geldi, Şırnak-Van karayolu şantiyesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Şırnak Valisi Cevdet Atay ve beraberindekiler ile yapılan değerlendirme toplantısının ardından Bakan Uraloğlu, yolun detayları hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

KARAYOLUNDA MESAFE VE STANDARTLAR GELİŞİYOR

Şırnak'tan Van'a giden mevcut 351 kilometrelik yolun yeni yol ile 167 kilometreye düşeceğini ifade eden Bakan Uraloğlu, yolun yüksek standartlı bir hale getirileceğini belirtti. Bakan, güzergahta yapılacak seri tüneller, viyadükler ve diğer iyileştirmelerin yolun 7/24 ve 12 ay hizmet verebilir vaziyette olmasını sağlayacağını dile getirdi.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI'NDAN PROJE HEDEFLERİ

Şırnak-Van karayolunda devam eden işlerin ihalesi sürecini de başlattıklarını açıklayan Bakan Uraloğlu, çalışmaların hızla ilerleyeceğini ve hedeflerinin 2028 yılında tamamlamak olduğunu söyledi. Bu projeyle karbon salınımında da 135 bin tonluk bir azalma beklendiğini ekledi ve çalışmaların bölgedeki yöneticilerle yakın takip altında sürdürüleceğini belirtti.

KARAYOLU TASARRUF VE GÜVENLİK GETİRECEK

Bakan Uraloğlu, koşulların zor olduğunu ancak ekip ve ekipmanın iş başında olduğunu, bölgenin stratejik bir öneme sahip olduğunu ve güvenlik açısından projenin ayrı bir kıymet taşıdığını vurguladı. Ek olarak 20-25 milyar liralık bir projenin kısa sürede kendisini amorti etmesini beklediklerini ve projenin bölgenin güvenliğine de katkı sunacağını belirtti.