23. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi Erzurum’da başladı

23. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi Erzurum’da başladı

Genel 3.12.2025 09:28:07 0
23. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi Erzurum’da başladı
Tarih: 03.12.2025 09:28 Güncelleme: 03.12.2025 09:28
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Atatürk Üniversitesi ve Spor Bilimleri Derneği iş birliğiyle bu 23.’sü düzenlenen Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi başladı.
Spor bilimlerindeki güncel gelişmelerini paylaşmak, yeni fikirleri tartışmak ve ulusal-uluslararası iş birliklerini güçlendirmek amacıyla düzenlenen kongrenin açılış programına Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Bülent Çakmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Türkiye-Kırgızistan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İsmet Altıntaş ile Spor Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Fikret Soyer ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve araştırmacı katıldı.
Programda konuşan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı spor bilimleri kongresine Atatürk Üniversitesi ile birlikte ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek: "Spor, tıpkı bilim gibi, insanı hem bedenen hem de zihnen şekillendiren bir yolculuktur. İşte bu yüzden spor biliminin, eğitim dünyasında önemli bir yere sahip olması gerektiğine inanıyorum. Bizler Erzurum Teknik Üniversitesi olarak, bu anlayışla eğitim hayatımıza yön veriyor, öğrencilerimizin hem akademik hem de sportif başarılarını aynı oranda önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, bir insanın hem akademik hem de sportif başarılar sergilemesi, onu daha güçlü, daha donanımlı ve toplumda daha etkili bir birey haline getirecektir. Bu bağlamda, Erzurum Teknik Üniversitesi olarak, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalarda 2024-2025 sezonunda Türkiye Şampiyonluğu elde etmemiz ifade ettiğim sportif başarının güzel bir örneği olmuştur. Bu başarımız, azim, disiplin ve birlikte çalışmanın güzel bir örneğini teşkil etmektedir. Bununla birlikte, sporun sadece kazanmaktan ibaret olmadığını, her yarışmanın bir öğrenme, gelişme ve birlikte büyüme fırsatı sunduğunu hatırlatmak istiyorum" dedi.
Açılışta konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ise Erzurum’un spor bilimleri ve sporcu performansı açısından sahip olduğu avantajlara dikkat çekerek: "Erzurum yalnızca kış sporlarıyla değil, yaz sporları için de benzersiz bir coğrafi avantaja sahip. 2000 metreyi aşan rakımı, temiz havası ve geniş antrenman alanlarıyla özellikle dayanıklılık sporları için büyük bir potansiyel taşıyor. Spor Bilimleri Fakültemiz ve Spor Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Türkiye’nin en gelişmiş sporcu performans laboratuvarlarını bünyesinde barındırıyor. Hareket analizi, egzersiz fizyolojisi ve nöropsikoloji laboratuvarlarımızda sporcular bilimsel veriler ışığında yönlendiriliyor ve maksimum performansa ulaşmaları sağlanıyor. Erzurum’u dört mevsim sporun merkezi hâline getirerek hem ulusal hem de uluslararası sporculara ve araştırmalara katkı sunmak istiyoruz" diye konuştu.
Üç gün boyunca devam edecek kongrede, bilim insanları, araştırmacılar ve öğrenciler hem yüz yüze hem de çevrimiçi oturumlarda bir araya gelerek bilimsel sunumlar, atölye çalışmaları ve etkileşimli paylaşımlar gerçekleştirecek.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ