20 Milyon Genç Zihin Çanakkale'den Gazze'ye İlhamla Ders Başı Yapacak

20 milyon öğrenci için ders zili çalıyor.

Eğitim 7.09.2024 22:32:00 0
20 Milyon Genç Zihin Çanakkale
Tarih: 07.09.2024 22:42

Eğitim-öğretim yılına merhaba demeye hazırlanan 20 milyondan fazla öğrenci için heyecan dolu bir başlangıç yaklaşıyor. Pazartesi günü itibariyle öğrenciler, üç aylık yaz tatilinin ardından okul sıralarına geri dönecekler.

İLK DERS ÇANAKKALE VE GAZZE'DEN BAĞIMSIZLIK RUHU

Bu yılın ilk dersi, yurt genelindeki tüm okullarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" teması altında işlenecek. Bu özel dersin amacı, öğrencilere vatanseverlik, kardeşlik ve özgürlük gibi kavramları anlatmak olacak.

ÖĞRENCİLERE DUYGUSAL BAĞ KURULACAK

Çanakkale Savaşı ve Gazze direnişi esnasında sergilenen kahramanlık örnekleriyle öğrencilerin duygusal bir bağ kurmasının hedeflendiği bu ders, ayrıca Türk ve Filistin halklarının tarih boyunca oluşturduğu dostluğu ve kardeşliği vurgulayacak. Şiirler ve tarihi hikayelerle zenginleştirilecek ders materyalleri, öğrencilere ilham vermek amacı taşıyacak.

ARA TATİLLER VE DÖNEM SONLARI TAKVİMİ

Eğitim ve öğretim yılı içerisinde planlanan ara tatiller ve dönem sonlarının tarihleri de açıklandı. Öğrenciler ve veliler için merakla beklenen tatil takvimine göre, ilk ara tatil 11 Kasım'da başlayacak ve birinci dönem 17 Ocak'ta sona erecek. 

İkinci dönem ve diğer ara tatil tarihleri de dikkat çekerken, yaz tatili heyecanı ise 20 Haziran'da başlayacak. Okulların açılması ve öğrenim görenlerin geleceği adına önemli bir döneme girildiği göze çarpıyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem