20 Bin Adayın Gözü Kulağı MEB'de: Öğretmen Mülakat Sonuçları Açıklandı mı?

Milil Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmen ataması için geri sayım.

İş İlanları 25.10.2024 12:14:00 0
20 Bin Adayın Gözü Kulağı MEB
Tarih: 25.10.2024 12:17

20 bin sözleşmeli öğretmen adayının merakla beklediği mülakat sonuçları hakkında son bilgiler geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, tüm gözler MEB'in yapacağı açıklamalara çevrildi. Adaylar mülakat sonuçlarını öğrenmek için 25 Ekim Cuma gününü bekliyor, başvuruların ve sözlü sınavların tamamlanmasının ardından süreç mülakat sonuçlarına gelmiş durumda.

ÖĞRETMEN ADAYLARI SONUÇLARI MERAKLA BEKLİYOR

Açıklama, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Danıştay kararını beklediklerini belirterek ve sonuçların yanlışlıkla sızdırıldığı iddialarına ilişkin yorum yaptığı bir dönemde geldi. Bakan Tekin, 20 bin öğretmen ataması mülakat sonuçları hakkında, e-Devlet üzerinden sorgulanabileceğini bildirdi. Ayrıca Bakan, öğretmenlik mesleğinde mülakat uygulamasını savunarak, adaletli bir sistem vaad etti.

NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Henüz resmi bir sonuç tarihi açıklanmadı, ancak Bakan Tekin'in belirttiğine göre Danıştay'dan karar çıkmasıyla birlikte atamaların hızlıca yapılması hedefleniyor. Adaylar süreci e-Devlet platformu üzerinden takip edebilecek.

SONUÇLAR NE ZAMAN VE NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

20 bin öğretmen ataması mülakat sonuçlarına yönelik resmi bir duyuru yapılmadı, ancak sözlü sınav süreçleri tamamlandığında sonuçların e-Devlet üzerinden öğrenileceği belirtildi. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için adayların 60 ve üzeri puan alması gerektiği ifade edildi. Herhangi bir yanlışlık durumunda mülakat sonuçları sızdırılan öğretmen adaylarına soruşturma başlatıldığı açıklandı. Adaylar, süreci ve sonuçları yakından takip etmeye devam ediyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem