2025 Aile Yılı’nda kadınlara güç veren eğitim

2025 Aile Yılı’nda kadınlara güç veren eğitim

Genel 26.05.2025 16:07:03 0
2025 Aile Yılı’nda kadınlara güç veren eğitim
Tarih: 26.05.2025 16:07 Güncelleme: 26.05.2025 16:07
2025 yılının "Aile Yılı" ilan edilmesi kapsamında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü ile Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde, kadın girişimcilere ve kadın kooperatiflerine yönelik IPARD Proje Hazırlama Eğitimi Programı düzenlendi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen programa, kadın girişimciler yoğun ilgi gösterdi. Açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Etkinlikte "Kadın, kalkınmanın mimarıdır" ve "Kadının gücüyle şekillenen yarınlar için birlikteyiz" mesajları öne çıktı.
Programın açılış konuşmasını yapan TKDK Erzurum İl Koordinatörü Mustafa Kılıç, IPARD desteklerinin kadın girişimciler için büyük fırsatlar sunduğunu belirterek şunları söyledi: "Kadınlarımızın ekonomik ve sosyal yaşamda daha güçlü yer almasını desteklemek adına düzenlediğimiz bu eğitimle, proje hazırlama sürecini daha anlaşılır kılmayı amaçlıyoruz. Özellikle kırsalda yaşayan kadınların üretime katılımı, hem aileleri hem de toplumumuz için büyük bir değerdir."
Ardından söz alan Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut ise Aile Yılı kapsamında yapılan bu iş birliğinin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:
"Kadınlarımızın güçlenmesi, ailelerin güçlenmesi demektir. Bu bağlamda, TKDK ile yürüttüğümüz bu eğitim çalışması, hem kadın kooperatiflerine hem de bireysel girişimcilere rehberlik edecektir. Aile odaklı politikalarımızı kırsal kalkınma ile birleştirerek, sürdürülebilir bir toplumsal gelişimi hedefliyoruz."
Eğitim programı kapsamında Yerinde Kontrol Uzmanı Esra Karan tarafından IPARD Programı ve proje destekleme süreci hakkında bilgi verildi. Ardından Ödeme Talep İşlemleri Birim Amiri Şehnaz Ekler, "Ödeme Talep Paketinin Hazırlanması" sürecini detaylı bir sunumla anlattı.
Program sonunda eğitimcilere teşekkür belgeleri takdim edilirken, günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi.
Eğitim sonunda konuşan yetkililer, kadınların üretime aktif katılımını destekleyen bu tür eğitimlerin Aile Yılı kapsamında yaygınlaştırılacağı mesajını verdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ