2025 aile yılında anlamlı nikah: Gazilik onuru ve sadakatin buluşması

2025 aile yılında anlamlı nikah: Gazilik onuru ve sadakatin buluşması

Genel 1.07.2025 18:08:48 0
2025 aile yılında anlamlı nikah: Gazilik onuru ve sadakatin buluşması
Tarih: 01.07.2025 18:08 Güncelleme: 01.07.2025 18:08
Şırnak’ta uzman çavuş olarak görev yaparken Gabar Dağı’nda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan ve sol tarafı felç kalan gazi Ebubekir Durmuş (35), 14 yıldır hayat yolunu birlikte yürüdüğü Sümeyra Payveren (30) ile Erzurum’da evlendi. 6 kez duran kalbi yeniden çalıştırılan Durmuş, yaşama, aşkın ve sadakatin gücüyle tutundu.
"Aile, en büyük dayanma noktamızdır"
2025’in Aile Yılı ilan edilmesi kapsamında gerçekleşen bu nikah, yalnızca iki insanın hayatını birleştirmesi değil; aynı zamanda bir milletin değerlerine, aile kurumuna ve sadakate verdiği önemin güçlü bir yansıması oldu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, nikah töreninde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "2025 yılını Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ‘Aile Yılı’ olarak ilan ettik. Çünkü biliyoruz ki güçlü bir toplumun temeli, sağlam aile yapısıyla atılır. Bugün burada kıyılan bu nikah da, bu inancın en güçlü örneklerinden biridir. Gazimiz Ebubekir Durmuş, vatanı uğruna büyük bir bedel ödemiş, 6 kez ölümle yüzleşmiş, ama hayatla bağını asla koparmamıştır. Yanında sabırla duran, yılmadan destek olan Sümeyra Hanım ise Türk kadınının dirayetini ve vefasını göstermiştir. Bu nikah, bir milletin direnişini, sevgisini ve aileye verdiği önemi gözler önüne sermektedir. Onların bu kararlı duruşu, Aile Yılı’na yakışan bir simge olmuştur."
6 kez kalbi durdu, umutla hayata tutundu
2017 yılında Gabar Dağı’nda görev sırasında ağır yaralanan Ebubekir Durmuş, ambulans uçakla Ankara GATA’ya sevk edildi. Tedavi sürecinde 6 kez kalbi duran Durmuş, hekimlerin müdahalesiyle hayata döndürüldü. Parçalanan kafatasına kemik nakli yapılan ve sol tarafı felç kalan Durmuş, yıllardır yanında olan Payveren’in desteğiyle yaşama tutundu.
Durmuş "6 kez kalbim durdu ama her defasında döndüm. Asıl beni hayata döndüren şey, onun yanımda oluşuydu. Bu benim ikinci hayatım. Sol yanımı kaybettim ama onun varlığıyla yeniden doğdum. Bu devletin, doktorların ve sabırla yanımda duran eşimin sayesinde bugün buradayım" dedi.
"Birlikte iyileştik, şimdi yeni bir hayat başlıyor"
Sümeyra Payveren ise duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Sargılar içindeydi ama gözlerindeki ışık hiç sönmemişti. O haliyle bile sevdiğim adamdı. Ne yaşarsak yaşayalım onunla kalacağımı biliyordum. Birlikte iyileştik, birlikte büyüdük. Şimdi ise birlikte bir yuvaya adım atıyoruz. Aile olmak için yıllarca sabrettik. Şimdi yepyeni bir hayat başlıyor."
Silah arkadaşlarından duygu dolu destek
Düğün törenine, damadın silah arkadaşları Ali Kınık’ın "Yalnız Değilsin" şarkısı eşliğinde ellerinde Türk bayrağıyla salona girerek duygusal anlar yaşattı. Nikahı Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar kıyarken; törene Erzurum Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, Türkiye Gazileri ve Şehit Aileleri Vakfı Erzurum Şube Başkanı Rıza Demir ile çok sayıda davetli katıldı.
"Vatan için canımız feda"
Aynı patlamada gazi olan emekli Uzman Çavuş Mehmet Yitmez ise şunları söyledi: "2017’de aynı mevzideydik. Beraber yaralandık, o günden bu yana da birbirimizin yanındayız. Bugün onu mutlu görmek bize gurur veriyor. Bu vatan için canımız feda."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ