Tarih: 19.09.2024 10:55

2024 KPSS Önlisans Sonuçları Açıklama Tarihi Belli Oldu

Facebook Twitter Linked-in

KPSS ÖNLİSANS SINAV SONUÇLARI HEYECANI

KPSS önlisans sonuçları, üniversitelerin iki yıllık bölümlerini tamamlayan ve kamuda görev almak isteyen adaylar tarafından büyük bir heyecan ile bekleniyor. 1 Eylül'de gerçekleştirilen KPSS önlisans sınavının ardından, sınav sonuçlarının ne zaman ilan edileceği sorusu adayların gündeminde ilk sırada yer alıyor.

AÇIKLAMA TARİHİ NETLEŞTİ

2024 yılında yapılan KPSS önlisans sınavının değerlendirme süreci tamamlandı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenen sınav takvimi kapsamında sonuçların açıklanacağı tarih duyuruldu. 2024 KPSS önlisans sınav sonuçları, 20 Eylül tarihinde ilan edilecek ve adaylar sonuçları saat 10:00 itibarıyla ÖSYM'nin resmi sonuç sayfası üzerinden öğrenebilecekler.

KPSS ÖNLİSANS ATAMA PUANLARI VE SORGULAMA İŞLEMİ

KPSS önlisans atama puanları, devlet kurumlarının ihtiyaçlarına ve açıkladıkları kadro sayısına göre belirlenmekte ve şehirlere göre farklılık gösterebilmektedir. Adaylar, geçmiş yıllardaki atama ve yerleştirme puanlarına ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan ilgili linkten ulaşabilirler. KPSS önlisans sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar ise, öncelikle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr web adresini ziyaret etmeli ve burada yer alan sorgulama ekranına TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle giriş yaparak sınav sonuçlarına erişebileceklerdir.

ATAMA PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —