2023 YKS sonuçlarında son gelişmeler: ÖSYM YKS sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak? Üniversite sınav sonuçları bugün açıklanır mı?

3.5 milyondan fazla adayın katılım sağladığı 2023 YKS oturumlarının sonuçları için artık kritik saatler. Milyonlarca öğrenci YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Eğitim 17.07.2023 19:59:00 0
2023 YKS sonuçlarında son gelişmeler: ÖSYM YKS sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak? Üniversite sınav sonuçları bugün açıklanır mı?
Tarih: 17.07.2023 20:06 Güncelleme: 17.07.2023 20:10

3.5 milyondan fazla adayın katılım sağladığı 2023 YKS oturumlarının sonuçları için artık kritik saatler. Milyonlarca öğrenci YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturumla yapılan üniversite sınavında gözler sonuçlara çevrildi. ÖSYM'nin sonuç tarihi belli olmasına rağmen öğrencilerde erkenden "YKS sonuçları açıklandı" duyurusu beklentisi var. Peki, 2023 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Milyonlarca öğrencinin gözü kulağı ÖSYM'den gelecek sonuç açıklamasına çevrildi. Ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim almak adına 2023-2024 tercihlerine odaklanan adaylar, ÖSYM'nin açıkladığı puanları baz alarak sürece dahil olacak. İşte, 2023 YKS sonuçlarında son durum...

YKS SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANIR MI?
ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları, 20 Temmuz'da açıklanacak.

Geçmiş yıllarda ÖSYM'nin sonuçları erken tarihte açıkladığı durumlar olduğu için öğrencilerin araştırmaları haftanın ilk gününde hız kazandı.

ÖSYM'den sonuçların ilan edildiğine dair henüz bir bilgi yok. Eldeki veriler ışığında sonuçların halen 20 Temmuz'da erişime açılması bekleniyor.

Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

YKS SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?
Üniversite adayları, 2023 YKS sonuçlarını TC. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

YKS TERCİH SÜRECİ BELLİ OLDU MU?
Üniversite tercih tarihleri henüz ÖSYM tarafından duyurulmadı.

Fakat Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının, https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ilan edilmesinin ardından tercih sürecinin başlaması bekleniyor.

KAÇ KİŞİ YKS'YE KATILDI?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 17 ve 18 Haziran'da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 3 milyon 527 bin 463 aday başvuru yapmıştı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem