Tarih: 13.10.2024 18:35

200 Bin Suriyeli Kaydı Güncellemedi: Adres Bilgileri Eksik, Kabul Kayıtları silenecek!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'de ikamet eden Suriyeli sığınmacıların adres kayıt güncellemeleri sürerken, önemli bir kitle güncelleme yapmadı. İçişleri Bakanlığı verilerine göre, 200 binden fazla Suriyeli sığınmacının adres kaydını yenilemediği ve bu kişilerin kaçak durumuna düşebileceği kaydedildi

SON GÜN KASIM'DA: ADRES YENİLEMESİ YAPILMAYAN SURİYELİLER NE OLACAK?

Kayıtlarını yenilemeyen 200 binden fazla Suriyeli için önce 90 gün ve sonrasında 60 günlük ek bir süre verildi. Bu süre ay sonunda dolacak ve 1 Kasım itibarıyla güncelleme yapılmayan kayıtların silineceği duyuruldu. Böylece, bu sığınmacılar kayıtsız duruma düşecek ve Türk devletinin sunduğu hizmetlerden yararlanamayacaklar.

YASA DIŞI YURT DIŞI ÇIKIŞLARI İHTİMALİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Güvenlik kaynakları, güncelleme yapmayan bu büyük sayıdaki Suriyelinin, yasa dışı yollarla ülke dışına çıkmış olabileceğini belirtiyor. Millî Eğitim, Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarınca bu kişilerin herhangi bir hizmet alıp almadıkları kontrol ediliyor. Ancak, şu ana kadar bu 200 bin kişi için herhangi bir resmi kayda rastlanmadı.

SURİYELİ SAYISI KASIMDA NETLEŞİYOR: DÖNÜŞLER DE ARTIŞTA

Kasım ayının gelmesiyle birlikte, Türkiye'deki gerçek Suriyeli sığınmacı sayısının da netleşmesi bekleniyor. Kayıtlara göre ülkede 3 milyon 100 bin Suriyeli olarak bildirilen sayının, güncellemeler neticesinde 2 milyon 900 binin altında çıkabileceği tahmin ediliyor. Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşleri de 2024 yılı içinde artış göstererek, güvenlik bölgelerine aylık ortalama 11 bin kişinin geri döndüğü belirtiliyor. 2016 yılından bu yana toplamda yaklaşık 720 bin Suriyelinin ülkesine geri dönüş yaptığı bilgisi paylaşıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —