2000 sonrası sigortalı olanlara müjdeli haber! Bu şartı karşılarlarsa emekli olabilirler

Türkiye'de yaşayan milyonlarca kişi geçtiğimiz aylarda EYT düzenlemesinden yararlanarak emekli olmuştu.

Ekonomi 17.07.2023 19:44:00 0
2000 sonrası sigortalı olanlara müjdeli haber! Bu şartı karşılarlarsa emekli olabilirler
Tarih: 17.07.2023 19:46

Türkiye'de yaşayan milyonlarca kişi geçtiğimiz aylarda EYT düzenlemesinden yararlanarak emekli olmuştu. Kulislerde konuşulanlara göre ikinci bir EYT düzenlemesinin masada olduğu ve 2000 sonrası sigorta girişi olanları kapsadığı bildirildi. İşte detaylar…

Milyonlarca vatandaş geçtiğimiz aylarda çıkan EYT düzenlemesiyle emekli olmuştu. Yeni çıkacağı iddia edilen torba yasaya göre şimdi de 2000 sonrası sigortalı olanlar erken emeklilik imkanından yaralanabilecek.

Prim eksiği olan kişiler beklenen 2. EYT düzenlemesi ile yeniden emeklilik imkanından yararlanabilecek. Ancak konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

1 milyon Bağ-Kur’lunun prim gün şartının SSK’lılar gibi 7200’e geçirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Bunun üzerine EYT’li vatandaşlar da beklentiler içerisine girdi. EYTyasası ile birlikte ilyonlarca kişi için emeklilik kapısı açıldı.

Özellikle 8 Eylül 1999 tarihi ve öncesinde sigorta girişi olanlar ya da borçlanma başlangıcı bu tarihe çekenler prim ve yıl şartını tamamlamaları halinde emekli aylığı alabilecek.

Hazırlığı olan BAĞ-KUR reformu EYT’li vatandaşları heyecanlandırdı. Küçük esnaf ve çiftçilerin de dahil olduğu 1 milyon BAĞ-KUR’lunun prim gün şartının 9000’den 1 Ekim 2008'den sonra sigortalı olan SSK'lılar gibi 7200'e çekilmesi planlanıyor.

Çalışmalarının tamamlanması halinde ise EYT'li olup 9000 günü tamamlayamayan erkek esnafa erken emeklilik yolu açılmış olacak. 7200 günü tamamlayan hemen emekli olabilecek.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem