2. Van Denizi Yüzme Festivali, Nemrut Krater Gölü’nde yüzme etkinliğiyle sürüyor

2. Van Denizi Yüzme Festivali, Nemrut Krater Gölü’nde yüzme etkinliğiyle sürüyor

Van Büyükşehir 22.07.2023 21:22:00 0
2. Van Denizi Yüzme Festivali, Nemrut Krater Gölü’nde yüzme etkinliğiyle sürüyor
Tarih: 22.07.2023 21:22 Güncelleme: 25.07.2023 15:10

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Van Denizi Yüzme Festivali"nde profesyonel yüzücüler, Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü’nün serin sularında yüzdü.

Van Gölü’nün tanıtılması, yerli ve yabancı turistlerin kente ilgisini artırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi organize edilen Van Denizi Yüzme Festivali, 19 Temmuz’da mikroyalitlere yapılan dalışla başladı. Van Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca organize edilen ve Van Gölü Aktivistleri Derneği üyelerinin desteklediği festival, her gün Van Gölü’nün ayrı bir noktasında yapılan farkındalık etkinlikleri ile devam etti. Bugün ise Türkiye’nin birçok ilinden gelen doğaseverler, Bitlis’in Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan 2 bin 500 rakımlı Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü’nde bir araya geldi. Öğlen saatlerinde Büyükşehir Belediyesine ait araçlarla Krater Gölü’ne gelen yüzücü ve doğaseverler güvenlik önlemleri altında göle girdi. Burada bir süre yüzen yüzücüler masmavi sularda renkli görüntüler oluşturdu.

Festivale katılmak için İzmir’den geldiğini belirten yüzücü Servet Ateş, festivali organize eden Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, "İzmir’den geldim. Festival çok güzeldi. Bizler Van Gölü’ne dikkat çekmek ve Van Gölü Havzası’nın güzelliklerini tanıtmak istiyoruz. Nemrut Krater Gölü’nün güzelliği ve doğası da adeta bizleri büyüledi. Emeği geçen herkese tekrar çok teşekkür ediyoruz." dedi.
Festivale Ankara’dan ailece katıldıklarını belirten Ahmet Yıldız ise ilk günden bu yana Van Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşların misafirperverliklerinden çok memnun olduklarını belirterek Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Festival yarın Akdamar Adası’nda yapılacak yüzme etkinliği ile sona erecek.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ