2. Stem günlerinin galipleri belli oldu

2. Stem günlerinin galipleri belli oldu

Eğitim 1.06.2024 12:11:26 0
2. Stem günlerinin galipleri belli oldu
Tarih: 01.06.2024 12:11 Güncelleme: 01.06.2024 12:11
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi tarafından düzenlenen 2. Stem Günleri’nde dereceye giren öğrenciler için ödül töreni yapıldı.
Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi Koordinatörü Öğr. Gör. Ali Necip Nursoy, çocuklar, eğitmenler ve veliler katıldı.
Ahşaptan sanal gerçekliğe, robotik yazılımdan 3 boyutlu modellemeye, video oyunu yapımından insansı robot ve otonom cihaz üretimine kadar farklı bilim dallarında farkındalık oluşturması amacıyla düzenlenen Stem Günlerinde derece elde eden çocuklar, ödüllerini Rektör Çakmak’ın elinden aldı.
Programda konuşan Rektör Çakmak, Stem Günlerinin çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturduğunu belirterek: “Genç yeteneklerin heyecan verici çalışmalarını görmek geleceğimiz adına umutlarımı daha da güçlendiriyor. Çocuklarımız şunu unutmamalıdır ki burada asıl amacımız bilimsel faaliyetlerde bulunarak öğrenmek ve gelişmektir. İki aşamada gerçekleştirdiğimiz etkinlikte çocuklarımız eğitmenler eşliğinde sıkı şekilde çalışarak birçok aşamadan geçti ve bugün buraya kadar geldi. Bu genç yeteneklerin gösterdiği azim ve başarıya hayran kalmamak mümkün değil. Etkinliğimizin halkımıza açık kısmına 8345 kişi uygulayıcı olarak katılım sağladı ve teknoloji ürün stantlarıyla birlikte toplamda 30 binden fazla misafirimizle etkileşimde bulunduk. Bu sayılar etkinliğimizin ne kadar geniş kapsamlı ve ilgi çekici olduğunun bir göstergesidir. Her sene daha fazla insanı bilimle buluşturma gayesiyle hareket eden ekibimize teşekkür ediyor, tüm çocuklarımızı yürekten tebrik ediyorum.
Konuşmaların ardından devam eden programda Rektör Çakmak ve eğitmenler çocuklara ödüllerini takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: 2. stem günlerinin galipleri belli oldu
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF'nin Hakem Krizi Kararı: Yabancı Hakem Yerine, Yerli ve Ahlaklı Hakemlik Vurgusu


Van Spor

Romanya’dan Malatya’ya şampiyonluk geldi


Van Spor

Kulaçlar Gazze için atıldı


Van Spor

Berçelan’dan Zap Vadisi’ne doğa yürüyüşü


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ