2. Stem günlerinin galipleri belli oldu

2. Stem günlerinin galipleri belli oldu

Eğitim 1.06.2024 12:11:26 0
2. Stem günlerinin galipleri belli oldu
Tarih: 01.06.2024 12:11
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi tarafından düzenlenen 2. Stem Günleri’nde dereceye giren öğrenciler için ödül töreni yapıldı.
Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi Koordinatörü Öğr. Gör. Ali Necip Nursoy, çocuklar, eğitmenler ve veliler katıldı.
Ahşaptan sanal gerçekliğe, robotik yazılımdan 3 boyutlu modellemeye, video oyunu yapımından insansı robot ve otonom cihaz üretimine kadar farklı bilim dallarında farkındalık oluşturması amacıyla düzenlenen Stem Günlerinde derece elde eden çocuklar, ödüllerini Rektör Çakmak’ın elinden aldı.
Programda konuşan Rektör Çakmak, Stem Günlerinin çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturduğunu belirterek: “Genç yeteneklerin heyecan verici çalışmalarını görmek geleceğimiz adına umutlarımı daha da güçlendiriyor. Çocuklarımız şunu unutmamalıdır ki burada asıl amacımız bilimsel faaliyetlerde bulunarak öğrenmek ve gelişmektir. İki aşamada gerçekleştirdiğimiz etkinlikte çocuklarımız eğitmenler eşliğinde sıkı şekilde çalışarak birçok aşamadan geçti ve bugün buraya kadar geldi. Bu genç yeteneklerin gösterdiği azim ve başarıya hayran kalmamak mümkün değil. Etkinliğimizin halkımıza açık kısmına 8345 kişi uygulayıcı olarak katılım sağladı ve teknoloji ürün stantlarıyla birlikte toplamda 30 binden fazla misafirimizle etkileşimde bulunduk. Bu sayılar etkinliğimizin ne kadar geniş kapsamlı ve ilgi çekici olduğunun bir göstergesidir. Her sene daha fazla insanı bilimle buluşturma gayesiyle hareket eden ekibimize teşekkür ediyor, tüm çocuklarımızı yürekten tebrik ediyorum.
Konuşmaların ardından devam eden programda Rektör Çakmak ve eğitmenler çocuklara ödüllerini takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: 2. stem günlerinin galipleri belli oldu
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem