19. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri coşkulu bir törenle başladı

19. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri coşkulu bir törenle başladı

Van Spor 6.10.2024 14:32:22 0
19. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri coşkulu bir törenle başladı
Tarih: 06.10.2024 14:32 Güncelleme: 06.10.2024 14:32
Malatya’da, 12 yıl aranın ardından yeniden düzenlenen 19. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri, Yeşilyurt Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen coşkulu bir açılış töreniyle başladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yeşilyurt Kaymakamlığı ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Malatya Temsilciliği’nin destekleriyle Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon büyük ilgi gördü.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte 300 güreşçi, er meydanına çıkarak kıyasıya mücadele etti. AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı tören büyük bir coşkuya sahne oldu.
“Ata sporlarımıza sahip çıkıyoruz”
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, açılış konuşmasında, 12 yıl aradan sonra böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirterek, “Ata sporumuz karakucak güreşlerini yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak bizim sorumluluğumuzdur” dedi. Organizasyonun isminin Turgut Özal’la anılmasının Malatya için ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Geçit, şunları söyledi:
“Karakucak Güreşleri uzun zamandır çeşitli nedenlerle yapılmıyordu, Dursun Ateş hocamız bize teklif ettiğinde bizler hem karakucak güreşlerini hem de Turgut Özal gibi bu ülkenin ve memleketimizin kıymetli bir değerini bugünden geleceğe taşımak için kabul ettik. Ata sporlarımızı Yeşilyurt’u yaşatmaya devam edeceğiz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için sportif faaliyete verdiğimiz önem ve desteği bundan sonra artıracağız. Ülkemizin farklı kentlerinden gelen 300’e yakın pehlivanımız ile ailelerini, antrenörlerini ve hakemlerimizi ilçemizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Karakucak Güreşlerinin en özel taraflarından bir tanesi isminin Turgut Özal olmasıdır. 1993 yılında aramızdan ayrılan, Malatyalı olmasından her zaman iftihar ettiğimiz, gurur duyduğumuz rahmetli Turgut Özal’ı bu vesileyle rahmetle anıyorum, ruhu şad, mekânı cennet olsun. Ülkemizdeki karakucak güreşleri arasında yerini alan, Malatya’nın kültürü ve tarihinin tanıtılmasını sağlayan Turgut Özal Karakucak Güreşlerimizin düzenlenmesinde desteklerini eksik etmeyen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, İlçe Kaymakamlığımıza, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Malatya Temsilciliğimize, organizasyon kurulu üyelerimize, belediyemizdeki mesai arkadaşlarımıza, açılış törenimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize ve sporcularımıza teşekkürlerimi sunuyorum. 12 yıl aradan sonra belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleşen Turgut Özal Karakucak Güreşleri ülkemize, şehrimize, ilçemize ve Türk sporuna hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Down Sendromlu Güreşçiler büyük ilgi gördü
Güreşlerin en renkli anları, Yeşilyurt Belediye Başkanı’nın daveti üzerine er meydanına çıkan down sendromlu güreşçilerin müsabakaları oldu. Müsabakalarda büyük mutluluk yaşayan sporculara madalyaları, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
207 Bin 300 TL para ödülü dağıtılacak
Büyükler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde 29 sıklette gerçekleşen güreşlerde, dereceye giren sporculara toplam 207 bin 300 TL para ödülü dağıtılacağı açıklandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ