19. PTT Bölge Müdürlüğü Malatya’ya kazandırıldı

19. PTT Bölge Müdürlüğü Malatya’ya kazandırıldı

Genel 6.01.2026 16:51:33 0
19. PTT Bölge Müdürlüğü Malatya’ya kazandırıldı
Tarih: 06.01.2026 16:51 Güncelleme: 06.01.2026 16:51
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yapılan yoğun temaslar ve kararlı girişimler sonucunda 19. PTT Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’ya kazandırıldığını açıkladı. Yeni bölge müdürlüğüyle birlikte Malatya, Doğu Anadolu’da lojistik ve kamu hizmetleri açısından önemli bir merkez haline gelecek.
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, PTT’nin yeniden yapılanma süreci kapsamında 19. PTT Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’ya kazandırıldığını kamuoyuyla paylaştı. Ölmeztoprak, sürecin Malatya adına önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.
Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya milletvekilleri, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti İl Başkanı ile birlikte yürütülen yoğun ve kararlı görüşmeler neticesinde bu sonucun elde edildiğini belirterek, yeni bölge müdürlüğünün Malatya’ya hayırlı olmasını diledi.
Malatya için ortak irade ortaya konuldu
Açıklamasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Ölmeztoprak, Malatya’nın kamu yatırımlarından daha güçlü pay alması için koordineli bir çalışma yürütüldüğüne vurgu yaptı. "Alınan bu karar, Malatya’mızın idari ve ekonomik gücünü daha da arttıracaktır" dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 19. PTT Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’ya kazandırılmasında sürece katkı sunan isim ve kurumlara teşekkür etti. Ölmeztoprak, "Bu önemli kazanımın şehrimize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Milletvekili Ölmeztoprak ayrıca, AK Parti Malatya milletvekillerine, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanına, AK Parti Malatya İl Başkanına ve PTT Genel Müdürüne de Malatya’ya verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.
Daha hızlı ve etkin bir yönetim modeli
Malatya’da kurulacak olan 19. PTT Bölge Müdürlüğü’nün sadece idari bir birim olmanın ötesinde, bölgesel ölçekte önemli görevler üstleneceğini belirten Milletvekili Ölmeztoprak, "Malatya’mız merkez olmak üzere çevre illerdeki posta, kargo, lojistik ve bankacılık hizmetlerinde daha hızlı ve etkin bir yönetim modeli hayata geçirilecek. Doğu Anadolu Bölgesi’nde lojistik, posta ve kargo hizmetlerinin yönetildiği stratejik bir merkez haline gelecek. Bununla birlikte hem kamu hizmetlerinin kalitesine hem de şehrimizin ekonomisine doğrudan katkı sunması hedefleniyor" dedi.
Milletvekili Ölmeztoprak, Malatya’nın hak ettiği yatırımları almaya devam edeceğini belirterek, kamu kurumlarının şehirde güçlendirilmesi adına çalışmaların süreceğini ifade etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ