18. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Muş’ta yapıldı

18. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Muş’ta yapıldı

Genel 3.09.2022 15:30:24 0
18. Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Muş’ta yapıldı
Tarih: 03.09.2022 15:30 Güncelleme: 03.09.2022 15:30
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 18. Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Finali Muş’ta gerçekleştirildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığınca Muş’taki Salih-Muhlise Çağlayan Camiinde düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasına 10 bölgeden 9 erkek din görevlisi katıldı. Seçici kurul jüriliğini Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üye Başkanı Osman İyişentürk gerçekleştirirken, üyeler ise Davut Kaya, İbrahim Noğman, İbrahim Halil Demir ve Salih Akyüz’den oluştu. Jüri ve dinleyiciler karşısında birbirinden güzel sesleri yarıştıran din görevlisi yarışmacılar, seslendirdikleri ayetlerle takdir topladı. Yarışma sonunda seçici kurul tarafından belirlenen puanlamaya göre 1. Erzurum’dan Burhan Bozkurt, 2. Trabzon’dan Muhammed Saka, 3. ise Kastamonu’dan Esat Tuna oldu. Yarışma, dereceye giren din görevlilerine hediye takdimlerinin yapılması ve duaların edilmesiyle sona erdi.

“Birinciler arasından birinciyi seçtik”
Programın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, din görevlileri arasında Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasını Muş’ta düzenlediğini söyledi. Yarışmaya vatandaşların büyük bir teveccüh gösterdiğini kaydeden Demir, “Camimiz tamamen doldu. Çok heyecanlı oldu. Burada birinciler arasından birinciyi seçtik. Türkiye’miz de 10 bölgede yarışmalar oldu. Bu 10 bölgedeki yarışmalarımızın birincilerini bugün Muş’ta ağırladık. Bu bölgemizin birincisi de Muş ilimizden bir din görevlimizdi. Öncelikle katılımcı kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Her birisi hem illerinin hem bölgelerinin birincisiydi. Burada da Türkiye finali yaptık. Diyanet İşleri Başkanlığımızdan Mushaflar ve Kıraat Kurulu Başkanımız bizatihi ilimize geldiler. Jüri üyemizin tamamı Mushaflar ve Kıraat Kurulundan oluştu. Bu işin ehli olan kardeşlerimizdi. Çok güzel bir yarışma neticesinde burada, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında Türkiye 1’incisini, 2’ncisini ve 3’üncüsünü seçtik. Burada manevi bir ziyafet verildi. Biz her birisini tebrik ediyoruz” dedi.

“Cami içerisinde ağlamamak için kendimi zor tuttum”
Hediyesini Muş Vali Vekili Hasan Taş’ın elinden alan yarışma birincisi Burhan Bozkurt ise “Yarışmaya Erzurum’dan katıldım. Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2022 yılı Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasına katıldım. İlk önce Erzurum’da kendi şehrimizde seçildikten sonra, daha sonra Gümüşhane’de bölge yarışmasına girdik. Bugün burada Türkiye finaline katıldık. Burada da birincilik nasip oldu. Rabbime şükürler olsun. Rabbim bu yoldan bizleri ayırmasın. Birincilik açıklanınca çok duygulandım. Cami içerisinde ağlamamak için kendimi zor tuttum. Gerçekten çok güzel bir duygu. Önemli olan gelip burada okumak” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ