15 Temmuz karma resim ve fotoğraf sergisi açıldı

15 Temmuz karma resim ve fotoğraf sergisi açıldı

Genel 15.07.2022 14:16:11 0
15 Temmuz karma resim ve fotoğraf sergisi açıldı
Tarih: 15.07.2022 14:16 Güncelleme: 15.07.2022 14:16
Malatya’da 15 Temmuz anı defteri ve karma resim, fotoğraf sergisi açıldı.
15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü çerçevesinde 15 Temmuz Millet Meydanı’nda düzenlenen sergi açılışına, Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Zafer Uğru, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ercan Altın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bazı daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından oluşturulan platformda 15 Temmuz anı defterine Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 15 Temmuz ile ilgili düşüncelerini yazdı. Gürkan, “15 Temmuz hain darbe karşısında milletimiz; erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır diyerek biran bile gözünü kırpmayarak Cumhurbaşkanına ve devletine sahip çıkmıştır. Bu millet tankın karşısında, uçakların altına, mermilerin karşısında göğsünü siper eden şehitleri ve gazileri hiçbir zaman unutmayacaktır” dedi.
Vali Şahin de anı defterine şunları yazdı.
“15 Temmuz darbe teşebbüsü, yüce dinimiz İslam’ın gölgesine gizlenip devletimizin çeşitli kademelerine sızarak yıllarca insanımızın imkan ve değerlerini istismar eden bir grup eli kanlı FETÖ terör örgütü mensubunun vatanımızı, istiklal ve istikbalimizi yabancı güçlerin vesayeti altına almak amacıyla gerçekleştirdiği menfur bir saldırıdır.”

“15 Temmuz gecesi aziz milletimiz Kurtuluş Savaşı ruhuna yeniden büründü”
15 Temmuz gecesinde Türkiye’nin her yerinde direniş sergilenerek işgale geçit verilmediğine değinen Vali Şahin, “Tarih boyunca nice ihaneti, feraset, cesaret ve fedakarlığı ile aşan milletimiz, 15 Temmuz gecesi sokaklara dökülmüş, Türkiye’nin dört bir tarafında müstesna bir direniş sergileyerek bu işgal girişimine de geçit vermemiştir. 251 vatan evladımızın şehit, yüzlercesinin gazi olduğu o gece Kurtuluş Savaşı’nın ruhuna yeniden bürünen aziz milletimiz, vatanı için vücudunu ağır silahların, savaş uçaklarının ve tankların önüne siper ederek yepyeni bir destan yazmıştır” diye konuştu.
15 Temmuz anı defterinin imzalanmasının ardından İl Kültür Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Turgut Özal Üniversitesinin ortaklaşa hazırlamış oldukları “Karma Resim, Fotoğraf Sergisi” açılışı gerçekleşti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ