14 ilden gelen öğrenciler Ağrı’da teknoloji için yarıştı

14 ilden gelen öğrenciler Ağrı’da teknoloji için yarıştı

Bilim ve Teknoloji 15.05.2025 16:47:45 0
14 ilden gelen öğrenciler Ağrı’da teknoloji için yarıştı
Tarih: 15.05.2025 16:47 Güncelleme: 15.05.2025 16:47
Ağrı Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hayrettin Atmaca Sağlık, Eğitim ve Teknoloji Geliştirme Vakfı iş birliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Ağrı’nın Zirvesinde Teknoloji Yarışması"nın büyük finali gerçekleştirildi.
İbrahim Çeçen Üniversitesi kapalı spor salonunda düzenlenen final programı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde yapıldı. 14 ilden gelen 20 finalist takım, robotik projelerini sergiledi. Yarışmaya toplamda 220 okuldan 440 öğrenci başvuru yaptı. Ön değerlendirme sonrası her biri bir danışman öğretmen ve iki öğrenciden oluşan 20 takım finale kalmaya hak kazandı.
Final programına Ağrı Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür Vekili Mehmet Bal, MEB Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Burhan Kaya, MEB Temel Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Şemsettin Durmuş, Hayrettin Atmaca Sağlık, Eğitim ve Teknoloji Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Adem Atmaca, il protokolü, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda konuşan Ağrı Valisi Mustafa Koç, yarışmanın üç yılda bölgesel bir teknoloji hareketine dönüştüğünü belirterek, "Gençlerimiz sadece robot tasarlamakla kalmadı; problem çözme, takım çalışması ve azim gibi hayati beceriler kazandı. Bu başarı, hepimizin ortak emeğidir." dedi.
MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür Vekili Mehmet Bal da yarışmanın mesleki eğitime katkı sunduğunu vurgulayarak, "Bu yarışma gençlerimizi yenilikçi düşünmeye teşvik ediyor. Robot teknolojileriyle ilgilenen öğrencilerimizin gelişimini destekliyor." ifadelerini kullandı.
Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca ise yarışmanın arkasında 9 ay süren büyük bir emeğin olduğunu belirtti.
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek de yarışmanın gençlerin hayal gücünü ve üretim yeteneğini geliştirdiğini ifade etti.
Yarışma sonunda Merkez Hüseyin Celal Yardımcı Fen Lisesi birinci, Hamur Başsavcı İhsan Eroğul Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci oldu. Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Iğdır Azer-İshak Yaycılı Bilim ve Sanat Merkezi ise üçüncülüğü paylaştı.
Birinci olan takıma 100 bin TL, ikinciye 75 bin TL, üçüncülere ise 50 bin TL ödül verildi. Program kapsamında yapılan çekilişle katılımcılara televizyon, küçük ev aletleri ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Finalin ardından sanatçı Haluk Levent sahne aldı. Sevilen şarkılarını seslendiren sanatçı, salondaki katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ