108 saat sonra kurtarılan kadından ilk soru: “Eşim yaşıyor mu?”

108 saat sonra kurtarılan kadından ilk soru: “Eşim yaşıyor mu?”

Asayiş 10.02.2023 18:10:21 0
108 saat sonra kurtarılan kadından ilk soru: “Eşim yaşıyor mu?”
Tarih: 10.02.2023 18:10 Güncelleme: 10.02.2023 18:10
Hatay’ın Antakya ilçesinde 108 saat sonra enkaz altından kurtarılan kadının sağlık ekiplerine ilk sorusu “Eşim yaşıyor mu?” oldu. Diğer taraftan sağlık personeline deprem anında yaşadıklarını da anlatan Güneş; “Gece 3 gibi kalktım bir bardak su içtim. Yanımda da bir parça kahve vardı onu yedim. Demek ki onların faydası olmuş. Allah tarafından. Hiç acıkmadım sadece susadım” dedi.
Pazartesi sabaha karşı yaşanan 7.7 şiddetindeki depremin beşinci gününde ekipler kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Cebrail Mahallesinde bulunan Emlak Bankası Evleri enkazında Burdur İl Sağlık Müdürlüğü UMKE Timi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kurtarma Timi ve Kore’den gelen arama kurtarma ekibinin teknolojik destek verdiği kurtarma operasyonunda 62 yaşında Selma Güneş enkaz altından çıkarıldı. Enkaz altından çıkarılan Selma Güneş’in ilk sorusu “Eşim yaşıyor mu, yaşamıyorsa benim yaşamamın anlamı yok” oldu?

"Eğer eşim yaşamıyorsa yaşamamın hiçbir anlamı yok”
Ekipler tarafından Burdur 112 Acil Sağlık Hizmetleri Ambulansı ile Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Selma Güneş’in ambulans içerisinde sağlık personeli ile sohbeti kameralara yansıdı. Selma Güneş ambulans içerisinde sağlık personeline; “Çok şükür bunda da ölmedim. Hayret bir şey” dedi. Sağlık personelinin kendini nasıl hissettiğini sormasının ardından Güneş; “Eğer eşim yaşamıyorsa yaşamamın hiçbir anlamı yok” diyerek kendi acısını unutup eşinin peşine düştü.

"Yanında da bir parça kahve vardı onu yedim"
Ambulansta sağlık personeline deprem anında yaşadıklarını da anlatan Güneş; “Gece 3 gibi kalktım bir bardak su içtim. Yanında da bir parça kahve vardı onu yedim. Demek ki onların faydası olmuş. Allah tarafından. Hiç acıkmadım sadece susadım” dedi. Ayrıca deprem ile ilgili olarak; “Beşik gibi sallandık, dolaplar üzerimize düştü. Saklanmaya zamanımız olmadı. Depremi hissedince hemen kalktım annem öbür divanda yatıyordu. ’Anne kalk deprem oluyor’ dedim elini tuttum, o anda dolaplar üzerimize düştü. Ben tabana düştüm, annem de divanın üzerine düştü” diyerek yaşadıklarını anlattı.
Sağlık çalışanlarıyla bir süre daha muhabbet eden Selma Güneş depremin nerelerde olduğunu kaç şiddetinde olduğunu sorarak yaşadıkları afet ile ilgili bilgiler almaya çalıştı.
Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülen Güneş burada tedavi altına alındı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ