100. Cumhuriyet Karakucak Güreşleri nefes kesti

100. Cumhuriyet Karakucak Güreşleri nefes kesti

Van Spor 30.10.2023 10:28:09 0
100. Cumhuriyet Karakucak Güreşleri nefes kesti
Tarih: 30.10.2023 10:28 Güncelleme: 30.10.2023 10:28
Erzurum’un Uzundere ilçesinde bu yıl 100.’sü düzenlenen Cumhuriyet Karakucak Güreşleri’nde, Fatih Yaşarlı başpehlivan oldu.
Erzurum’un Uzundere ilçe merkezindeki karakucak güreş arenasında 18 ayrı kategoride yapılan Cumhuriyet Karakucak Güreşleri’ne, Türkiye’deki çeşitli illerin yanı sıra İran ve Gürcistan’dan toplamda 500 civarında sporcu katıldı.
Kura çekiminin ardından genç yıldızlar kategorisiyle başlayan güreşlerin büyükler kategorisinde, sporcular kıran kırana mücadele etti. Başpehlivanların kurasını ise geçmiş yıllardaki meydan ağası eşleri çektiler. Bu yıl güreş ağası ise 200 bin TL ile işadamı Ağa Korkmaz oldu.
Meydan Ağası Ağa Korkmaz, “Ata sporumuz karakucak güreşlerine katkımız olsun diye meydan ağalığına katıldım. Beni bu meydanda ağalığa layık gören herkese teşekkür ederim” dedi.
Güreşlerin en çok ilgi gören başpehlivanlık bölümünde ise 33 başpehlivan yarıştı. Finalde Tokatlı rakibi Erhan Yaylacı’yı yenen Fatih Yaşarlı, başpehlivanlığı kazandı.
Uzundere Belediye Başkanı Hilmi Aktoprak, yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet ile yaşıt, 100. yılını yaşıyoruz. Mutluyuz çünkü dikilen ağaç 100 yıllık çınar oldu. Şu anda bulunduğumuz er meydanı Erzurum Uzundere’de yüz yıldır devam eden, 100.’sü bugün gerçekleşen Cumhuriyet Karakucak Güreşleri’ni gerçekleştiriyoruz Uzundere Belediyesi olarak. Ata sporumuzun tanınması noktasında mücadelemizi başkanlık olarak veriyoruz. Yaşlılarımızı, kadınlarımızı bu tribünde gördükçe daha güç buluyoruz. Atabarımız var, Ata sporumuz var, güreşimiz var. Karakucak Güreşleri bölgemizde çok fazla rağbet gören, bilinen ve taliplisi olan bir spor dalımız. 100 yıldır devam eden güreşlerimizin nice yüz yıllara kavuşması duasıyla bu kalabalık seyircilerimizi alkışlıyor, tebrik ediyorum. Bu arenanın hazırlanmasında başta personelim olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bizler nefes alıp verdikçe, Cumhuriyet var oldukça, bugüne yakışır etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.
Uzundere Kaymakamı Kübra Demirer ise, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun, birlik ve beraberliğimiz daim olsun” ifadelerini kullandı.
Uzundere Cumhuriyet Karakucak Güreşleri’ne Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi birer telgraf gönderdiler.
Başpehlivan Fatih Yaşarlı da, “Böyle güzel anlamlı günde ikinci kez şampiyon olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sabahtan beri beni destekleyen bütün herkese teşekkür ederim” diyerek duygularını aktardı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ