100 binin üzerinde tarihi belge, doküman ve fotoğrafın yer aldığı ‘Erzurum Şehir Arşivi’ açıldı

100 binin üzerinde tarihi belge, doküman ve fotoğrafın yer aldığı ‘Erzurum Şehir Arşivi’ açıldı

Kültür Sanat 24.07.2022 12:27:14 0
100 binin üzerinde tarihi belge, doküman ve fotoğrafın yer aldığı ‘Erzurum Şehir Arşivi’ açıldı
Tarih: 24.07.2022 12:27 Güncelleme: 24.07.2022 12:27
Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nin işbirliğinde kurulan 100 binin üzerinde tarihi belge, doküman ve fotoğrafın yer aldığı Erzurum Şehir Arşivi törenle açıldı.
Eski Erzurum Evleri’nde kurulan ve kısa adı ERŞA olan Erzurum Şehir Arşivi düzenlenen törenle açıldı. Hitit ve Urartular’dan Osmanlı’ya kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, Anadolu’nun en eski yerleşim merkezlerinden olan kente dair son 5 yılda birçoğu bağış olmak üzere toplanan 100 binin üzerinde tarihi belge, doküman ve fotoğraf, Erzurum Kalesi önündeki iki tarihi konakta sergileniyor. Arşivde kentin tarihi ve kültür birikimini yansıtan belgeler, gazete, dergi, yıllık, fotoğraf, film gibi yazılı ve görsel dokümanlar, 100 ayrı konu başlığı altında sunuluyor. Ziyaretçilerin sanal tur sayesinde Osmanlı döneminde kentteki yaşamı tanıyabilecekleri arşiv, içerisindeki zengin tarihi vesikalar sayesinde de araştırmacılar ve bilim adamları için önemli bir kaynak teşkil edecek.
Erzurum’un çok özel bir kent olduğunu belirten Erzurum Valisi Okay Memiş, “Erzurum, Anadolu’nun, Türk ve İslam medeniyetinin çok önemli bir merkezidir. Bu kent Nene Hatunların, İbrahim Hakkı Hazretleri’nin, Alvarlı Efe Hazretleri’nin, Kara Fatmaların memleketi. 23 Temmuz’dan dolayı da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 58 gün ev sahipliği yapmış ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir iliz. Dolayısıyla biz kendi tarihimizle ne kadar övünürsek o kadar azdır. Bu tür mekanları açmak bizim vazifemizdir” dedi.
Açılışa AK Parti Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Selami Altınok, Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ