10 koyunla başladı 2 bin koyun yetiştirdi

10 koyunla başladı 2 bin koyun yetiştirdi

Genel 4.09.2024 11:41:11 0
10 koyunla başladı 2 bin koyun yetiştirdi
Tarih: 04.09.2024 11:41 Güncelleme: 04.09.2024 11:41
Malatya’nın Arguvan ilçesinde yaşayan Gülnaz Alp, yaklaşık 20 yıl önce kaymakamlıktan aldığı 10 koyun desteği sonrası aradan geçen süre içerisinde yaklaşık 2 bin koyun yetiştirdi. Alp’in bu başarısı kadın girişimci ve üreticilere örnek oldu.
Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı İsa Köyü Eşki mezrasında ikamet eden Gülnaz Alp’e, hayvan yetiştiriciliğindeki başarısı sonrası TOBB Malatya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Baydemir, TOBB Malatya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hilal Acı tarafından plaket verildi.
Alp’in başarısını kutlayan TOBB Malatya İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Abdurrahman Baydemir, “TOBB genç girişimciler kurulunun kuruluş amacı girişimciliğe özendirmek. Bizde gelip sizi dinleyelim dedik. Gençlerimiz sizi örnek alsın istedik. Gayretiniz takdire şayan” ifadelerine yer verdi.
Yaklaşık 20 yıl önce kaymakamlıktan aldığı destekle hayvan yetiştiriciliğine başlayan Alp, bu başarısının sırrını anlattı.
Yetiştiriciliğe başladığı ilk günleri anlatan Alp, "Küçükbaş hayvancılıkla uğraşıyorum. Kaymakamlığın 10 koyun projesiyle başladım. 10 koyundan başlayıp şimdiye kadar yaklaşık 2 bin koyuna ulaştık. Hem geçimimizi sağladık hem de çocukları bu vesileyle okutmuş olduk. Ev aldık, arabamız var” dedi.
Eşinin çobanlık yaptığını kendisin ise evdeki işleri yürüttüğünü söyleyen Alp, hayvancılığın herkesin yapabileceği bir iş olduğunu söyledi.
Başka bir iş yerinde çalışmak yerine hayvancılığı tercih ettiğini söyleyen Alp, “Çünkü kendi işimi daha çok seviyorum. Gençler, kadınlar ve herkes için yapılması gereken bir iş. Karlı da bir iş. Bu süreçte bir zorluğu olmadı. Ben köyü de şehri de severim. Depremden sonra köyler daha çok tercih edilen bir yer oldu” ifadelerine yer verdi.
Hayvancılığa başlayalı yaklaşık 20 yıl olduğunu ve her doğan kuzunun kendileri için bir bebek olduğunu belirten Alp, “Her doğan bir kuzu bizim için bir bebek. Birisi geliyor, fiyatını soruyor ve alıyor. O duygusal durum kötü oluyor. Her doğan kuzu bizim için bir bebek. Kuzu büyütme mamaları var. Onlardan veriyoruz. Köyler boş kalmasın ve bu işin yapılabilir olduğunu görmeleri için herkesin bu işi yapmasını isterim” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: 10 koyunla başladı 2 bin koyun yetiştirdi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ