1 gün boyunca enkazda kalmıştı, bu kez 82 cana umut olan ekibin parçası oldu

1 gün boyunca enkazda kalmıştı, bu kez 82 cana umut olan ekibin parçası oldu

Genel 20.02.2023 11:17:00 0
1 gün boyunca enkazda kalmıştı, bu kez 82 cana umut olan ekibin parçası oldu
Tarih: 20.02.2023 11:17 Güncelleme: 20.02.2023 12:30

17 Ağustos 1999 depreminde 1 gün boyunca enkaz altında kalan ve kendi imkanlarıyla kurtulan itfaiye eri Kudret Demirel, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarında 82 kişiyi kurtaran ekibin parçası olarak görev yaptı. Görev sürelerinin bitmesiyle eşi ve çocuğuna kavuşan Demirel, "17 Ağustos 1999 depreminde İzmit’te yaşıyordum. Enkaz altından çıktım. Kendimi ve kardeşimi kendi çabalarımla kurtardım ama babamı kaybettim. Yıllar sonra oraya gidince aynı duyguları yaşadım" dedi.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, görev süresini tamamlayarak Kocaeli’ye döndü. 82 kişiyi kurtaran 108 kişilik ekibin parçası olan itfaiye eri Kudret Demirel de eşi Betül’e ve 2 yaşındaki oğlu Ali’ye kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 17 Ağustos 1999 depreminde 1 gün boyunca enkaz altında kalan 37 yaşındaki Kudret Demirel, kendi imkanlarıyla kendisini ve kardeşini kurtarmış fakat babası depremin 3. gününde enkaz altında hayatını kaybetmişti. 17 Ağustos’tan sonra itfaiye eri olan Demirel, bu kez Kahramanmaraş depreminde bambaşka bir hikaye yaşadı. 13 gün boyunca 82 kişiyi kurtaran ekibin parçası olan Kudret Demirel, yaşadıklarını anlattı.

"Yıllar sonra aynı duyguları tekrar yaşadım"
13 gün boyunca deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarında görev yapan Kudret Demirel, 17 Ağustos’ta 1 gün boyunca enkaz altında kaldığını belirtti. Kendisinin ve kardeşinin kurtulduğunu fakat babalarının vefat ettiğini anlatan Demirel,
"17 Ağustos 1999 depreminde İzmit’te yaşıyordum. Enkaz altından çıktım. Kendimi ve kardeşimi kendi çabalarımla kurtardım ama babamı kaybettim. Yıllar sonra oraya gidince aynı duyguları yaşadım. Kocaeli İtfaiyesi olarak oraya gider gitmez çalışmalarımıza başladık. Allah’a şükür, 80’i aşkın kişiyi sağ salim kurtardık. Kaybettiklerimiz adına da çok üzgün anlar yaşadık. Dediğim gibi, orada yıllar sonra aynı duyguları tekrar yaşadım. Hiç uyumadan milletimize hizmet etmeye çalıştık. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın da sürekli bizimleydi ve bizlere moral ziyaretleri yaptı. Bütün ekipmanlarımızla birlikte canla başla çalıştık. 17 Ağustos’ta ben enkaz altında 1 gün kalmıştım, babamı ise 3. günde hayatını kaybetmiş şekilde çıkarmıştık" dedi.

"Bizim için zor bir süreçti ama o tereddüt etmeden seve seve gitti"
Zor bir süreç geçirdiklerini fakat bir o kadar da gururlandıklarını söyleyen eşi Betül Demirel ise "Bizim için çok zor bir süreçti ama o hiç tereddüt etmeden seve seve gitti. Orada bir cana bile dokunabildiyse ne mutlu bize. Allah bir daha yaşatmasın inşallah. Kocaeli İtfaiyesi olarak ön plana çıkmaları da bizim için çok gurur verici oldu. Hepsine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ