İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli ve Van'ın da aralarında bulunduğu 6 ilde düzenlenen nitelikli dolandırıcılık operasyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eş zamanlı baskınlarda 12 şüpheli yakalanırken, bu kişilerden 10'u tutuklandı.
Çok Kurumlu Koordinasyonla Büyük Operasyon
Operasyon, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinatörlüğünde, MİT, MASAK ve Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın iş birliğiyle yürütüldü. İstanbul, İzmir, Van, Elazığ, Bingöl ve Hakkari'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen baskınlarla dolandırıcılık şebekesinin önemli bir kısmı etkisiz hale getirildi.
"HGS Borcunuz Var" Aldatmacası
Yapılan soruşturmalarda, şüphelilerin PTT ve HGS'nin isim ve logolarını kullanarak sahte internet siteleri kurdukları ortaya çıkarıldı. Vatandaşlara "HGS borcunuz var" veya "Teslim alınmamış kargonuz var" gibi içeriklerle SMS gönderen dolandırıcılar, bu mesajlarla kurbanları sahte sitelere yönlendirip finansal bilgilerini ele geçiriyor ve dolandırıcılık yapıyordu.
900 Milyon TL'lik Hesap Hareketi İncelendi
Operasyon kapsamında, şüphelilerin suçtan elde ettikleri gelirleri akladıkları tespit edildi. Bu kapsamda 200 banka hesabı ile 30 kripto para hesabına el konuldu. Yetkililer, toplamda 900 milyon TL'lik şüpheli hesap hareketini incelediğini açıkladı.
"Mücadele Kararlılıkla Sürecek"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşları dolandıran şebekelere yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Bakan Yerlikaya, operasyonda emeği geçen tüm güvenlik birimlerine teşekkür etti.