Tarih: 04.08.2025 21:27

Sahte Diploma Skandalı Büyüyor: 5 Üniversiteden 53 İsim İddianamede!

Facebook Twitter Linked-in

Kamu kurumlarında görevli yöneticilerin elektronik imzalarının kopyalanmasıyla sahte diploma ve sürücü belgesi düzenleyen çete hakkında açılan davada şok edici detaylar ortaya çıktı. İddianamede, 5 farklı üniversiteden toplam 53 kişinin isminin karıştığı belirlendi. Çetenin, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden avukatların isimlerini kullanarak sahte hukuk diploması düzenlediği ve bu belgeleri E-devlet sistemine kaydettiği tespit edildi.

Sahte Diploma Ağının Üniversitelerdeki İzleri

Mayıs ayında açılan ve Temmuz ayında 65 şüpheli daha eklenerek büyütülen davada, çetenin yöntemleri ve bağlantıları giderek netleşiyor. İddianamede adı geçen üniversiteler ve bu üniversitelerle bağlantılı şüpheli sayıları şöyle:

Atatürk Üniversitesi: 18 isim
Yıldız Teknik Üniversitesi: 15 isim
Ege Üniversitesi: 13 isim
Mersin Üniversitesi: 5 isim
İnönü Üniversitesi: 2 isim

Deprem Şehitleri Üzerinden Yapılan Sahtekarlık

Soruşturmanın en çarpıcı kısmı, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden avukatların kimlik bilgilerinin kullanılarak sahte hukuk diploması düzenlenmesi oldu. Çetenin, vefat eden avukatların kayıtlarını sildikten sonra, hukuk fakültesi mezuniyeti talep eden kişilerin isimlerini bu kayıtlara yazdığı belirlendi. Bu sahte diplomaların E-devlet ekranında da göründüğü tespit edildi.

İddianamede Yer Alan Üniversitelerden Açıklama Bekleniyor

Skandalın büyümesiyle birlikte, adı geçen üniversitelerden resmi bir açıklama bekleniyor. Soruşturmanın detayları ve üniversitelerin bu konuda ne gibi önlemler alacağı merakla takip ediliyor. Öte yandan, davada yargılanacak şüphelilerin sayısı ve sahte diploma alarak kamu kurumlarında görev yapan kişilerin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —